14.05.2020  |  Klima, miljø og energi

17 løsninger: Sådan kan ejendomme bidrage til at nå klimamål

Erhvervsorganisationen EjendomDanmark er klar med et katalog med 17 grønne løsninger, der kan ruste Danmark til en grøn fremtid og spare CO2 svarende til 45.000 benzinbiler ved at gøre det mere enkelt og fordelagtigt at investere grønt i ejendomme.

Danmark er i front, når det handler om klimamål, men for at nå de ambitiøse målsætninger skal de grønne visioner overføres til praksis.

Læs også: Dansk ejendomsinvestor forpligtiger sig til 100 procent grøn el inden 2025

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Derfor lancerer ejendomsbranchens erhvervsorganisation EjendomDanmark klimakataloget ”Vejen til grønnere ejendomme i Danmark”.

“Jeg er stolt af, at vi i dag kan lancere et grønt udspil af denne kaliber. Kataloget understreger, at ejendomsbranchen vil være med forrest, når det kommer til brugbare løsninger på klimaudfordringerne”, siger Jannick Nytoft, administrerende direktør i EjendomDanmark.

Ea Energianalyse har beregnet, at der er potentiale for at spare cirka 10 procent af energiforbruget i den private sektor. Det svarer til 130.000 tons CO2 eller næsten tre gange så meget, som i det udspil, regeringen netop har lanceret om grønne investeringer i den almene sektor. De 130.000 tons svarer til CO2-udledningen fra 45.000 benzinbiler.

En afgift kan ikke stå alene
De 17 forslag i EjendomDanmarks katalog handler om at gøre det mere enkelt og fordelagtigt at investere grønt i ejendomme. Lovgivning og regler er i dag stopklods for mange grønne tiltag.

“For ofte støder ejendomsbranchen panden mod reguleringsmuren, og det er en skam. De danske bygninger er et oplagt område at se på for dem, der ønsker et mere klimavenligt land. Med de rette rammer kan vi hver dag de næste mange år tage nye skridt mod et grønnere Danmark – og omdanne ambitioner til resultater”, siger Jannick Nytoft.

Forslagene byder både på løsninger, der skal finansieres, og forslag, der ikke vil koste flere offentlige kroner. For eksempel vil det være gratis at tilpasse varslingsreglerne ved huslejeregulering – et tiltag, som vil gøre det nemmere at iværksætte grønne renoveringer.

Gennemføres alle forslag i klimakataloget, vil det kræve en offentlig investering på cirka én milliard kroner, mens ejendomsbranchen selv kan investere endnu mere.

Skal de grønne ambitioner indfries, kan det også være nødvendigt at overveje mere drastiske midler som for eksempel en ensartet CO2-skat. Men en afgift kan ikke stå alene.

Læs også: Ny analyse sætter fokus på energieffektivitet for en billigere grøn omstilling

“En forøget pris på CO2 må følges af politiske tiltag, der giver bedre rammer og muligheder for at investere grønt. Ellers er det bare en hævet skat, og det får vi ikke grønnere ejendomme af”, siger Jannick Nytoft.

- SMF

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere