11.11.2019  |  Klima, miljø og energi

Dansk ejendomsinvestor forpligtiger sig til 100 procent grøn el inden 2025

Danske NREP er som den første inden for ejendomsbranchen i Norden blevet optaget i energikoalitionen RE100. Virksomheden forpligter sig dermed til at anvende 100 procent bæredygtig elektricitet i alle sine ejendomme inden 2025.

Den danske ejendomsinvestor NREP er blevet optaget som medlem af RE100, som den første af sin slags i Norden.

Læs også: Regeringen: Partnerskaber skal sætte gang i CO2-reduktioner

RE100 er en international koalition af ledende virksomheder, der har forpligtet sig til at anvende 100 procent bæredygtig elektricitet. Det er non-profit organisationerne CDP og The Climate Group, der står bag initiativet.

"Næsten 30 procent af verdens energirelaterede CO2-udledning kommer fra bygnings- og byggerisektoren. To tredjedele af denne udledning kommer fra forbruget af elektricitet i bygninger, derfor er det åbenlyst altafgørende for samfundet, at vi arbejder på at reducere disse udledninger. I dag annoncerer vi et mål for, at alle vores bygninger skal bruge 100 procent vedvarende elektricitet, og vi forpligtiger os til at vise vejen mod en CO2-neutral fremtid", siger  adm. direktør i NREP, Claus Mathisen.

Nye standarder inden for elforbrug
Ifølge det internationale energiagentur (IEA) er forbruget af elektricitet i bygninger stigende på verdensplan. 

Det samlede elektricitetsforbrug i alle NREPs ejendomme er aktuelt på 145.000 MWh om året fordelt over et samlet ejendomsareal på mere end 2,3 millioner kvadratmeter i de nordiske lande.

På den måde sætter NREP 'nye standarder i industrien', som selskabet skriver om strategien. På et år vil NREP således omlægge til grøn strøm i alle bygningernes direkte drift i Danmark, Sverige, Finland og Norge.

Virksomheden vil omstille alle bygninger til 100 procent grøn el inden 2025, hvilket også gælder de ejendomme, hvor lejere selv står for strøm.

"Omstillingen til bæredygtig elektricitet er et markant skridt nærmere en fremtid, hvor al energi i bygninger er vedvarende. At opvarme og nedkøle bygninger alene med bæredygtig energi kræver fortsat innovation og nye typer partnerskaber. Ikke desto mindre arbejder vi hårdt for at nå målet - til gavn for vores kunder og samfundet som helhed", siger Claus Mathisen.

Generelt arbejder NREP på at finde nye måder at støtte og fremskynde grøn omstilling. I Danmark indebærer det landets første tilsluttede tag-solsystem i stor skala med 144.000 kvadratmeter paneler, der producerer strøm nok til 1.300 private hjem og sparer 2.000 ton CO2 hvert år.

Vigtigt budskab at sende
”Det er afgørende, at ejendomssektoren tager ansvaret for at fremskynde overgangen til ren elektricitet. NREP demonstrerer lederskab ved at forpligte sig til at skifte til 100 procent procent i 2020, og signalere til andre udlejere, at det er aldeles muligt at gøre det nu og gøre det hurtigt - og, vigtigst af alt, at vise deres lejere, at de også kan hjælpe dem med at dekarbonisere”, siger Sam Kimmins, der er leder af RE100 for The Climate Group. 

RE100 blev lanceret i 2014, og i dag er 206 virksomheder optaget som medlemmer, i Norden bl.a. IKEA, Novo Nordisk, DNB og Carlsberg.

Læs også: Ny analyse sætter fokus på energieffektivitet for en billigere grøn omstilling

Virksomhederne har enten bemærket sig ved offentligt at forpligtige sig til at sænke elforbruget, være et Fortune 1000-selskab eller ved at blive anerkendt som et betroet brand med en international eller regional indflydelse, der er til gavn for RE100's målsætninger.

-MGC

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere