02.12.2019  |  Strategi & ledelse

20 anbefalinger skal gøre finanssektoren bæredygtig

Forum for Bæredygtig Finans har på Finans Danmarks årsmøde i dag offentliggjort 20 anbefalinger til, hvordan finanssektoren kan få en central rolle i udviklingen af et mere bæredygtigt samfund.

Finanssektoren skal være med til at sikre den grønne omstilling og skubbe samfundet i retning af en mere bæredygtig fremtid. Det mener i hvert fald Forum for Bæredygtig Finans under Finans Danmark, der i dag har leveret 20 anbefalinger, hvordan det kan ske.

Læs også: Kvindelige finansdirektører leverer for 12.000 milliarder mere vækst end mænd

Anbefalingerne bringer ifølge organisationen den danske finansielle sektor med helt i front internationalt.

”Den finansielle sektor er med i alle dele af økonomien og spiller derfor en afgørende rolle i omstillingen til et bæredygtigt samfund og en bæredygtig samfundsøkonomi. Det gælder både, når vi taler om investeringsfonde, udlån til erhvervsdrivende og private, realkredit og grønne obligationer”, siger Anders Eldrup, formand for forummet.

Forummet opfordrer Finans Danmarks medlemmer til at integrere bæredygtighed på tværs af deres forretningsmodeller og offentliggøre CO2-aftryk og mål for fremtidige reduktioner med henblik på at sikre gennemsigtig kommunikation og dokumentation.

Administrerende direktør i Finans Danmark Ulrik Nødgaard er taknemlig for Forum for Bæredygtig Finans’ arbejde og de 20 forslag:

Læs også: Sådan skal du rapportere på verdensmålene

”Det er meget et værdifuldt og ambitiøst katalog med idéer, vi modtager i dag. Det sætter en klar retning og viser, hvor vi skal tage fat og hvad der er behov for, for at sætte et ekstra skub i den omstilling, som den finansielle sektor allerede er i gang med”, siger han, og understreger vigtigheden i at komme i gang:

”Vi skal lave en køreplan for, hvordan vi gennemfører anbefalingerne. Det arbejde går i gang i morgen.”

-HL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere