21.01.2016  |  Klima, miljø og energi

2015 slog alle varmerekorder

2015 er målt som det varmeste år, siden man begyndte den moderne registrering i 1880, viser en ny analyse fra NASA. Andre analyser bakker op.

Tilbage i december sidste år vedtog verdens ledere en klimaaftale, der blandt andet skal begrænse temperaturstigninger.

Læs også: Klimaforandringer truer morgenkaffen

Og alt tyder på, at den aftale er særdeles nødvendig. Kloden bliver nemlig varmere, og ifølge både NASA og National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) er 2015 målt som det varmeste år, siden den moderne registrering begyndte i 1880.

NASA’s analyse viser desuden, at 15 ud af de 16 varmeste år er målt efter 2001. Det skriver NASA på sin hjemmeside. Kun 1998 ligger længere tilbage i den sammenhæng.

Bare siden 2014 er den globale gennemsnitstemperatur steget med 0,13 grader, mens planetens gennemsnitlige overfladetemperatur er steget omkring 1,0 grad siden slutningen af ​​det 19. århundrede - en ændring, der, ifølge NASA, i høj grad er drevet af øget kuldioxid og andre menneskeskabte emissioner, der slippes ud i atmosfæren.

Da vejrstationernes placeringer og målinger ændres over tid, er der en vis usikkerhed på de enkelte værdier i indekset. Derfor er 2015, ifølge NASA’s analyse, med 94 procents sikkerhed det varmeste år.

Læs også: FN: Klimaændringerne vil ramme kloden hårdt

Berkeley Earth udnævner ligeledes 2015 som det varmeste år, men her med en sikkerhed på 99,996 procent.

Se NASA’s analyse her og Berkeleys her

-SSM

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere