24.03.2021  |  Klima, miljø og energi

2030-panelet opfordrer regeringen til, at der sker konkret handling nu, hvis verdensmålene skal indfries senest i 2030

Når regeringen om lidt skal udgive en ny handlingsplan for opfyldelse af verdensmålene, håber 2030-panelet, at regeringen vil gøre brug af anbefalingerne i rapporten ”Vores Mål”, som panelet lancerede i efteråret 2020.

Med repræsentanter fra mange forskellige sektorer i det danske samfund er 2030-Panelet sat i værk for at rådgive og erfaringsudveksle med politikere om at nå de 17 Verdensmål.

I et indlæg i Børsen Bæredygtig i går kom 2030-panelet med flere opfordringer til finansminister Nicolai Wammen i forbindelse med den handlingsplan for opnåelse af verdensmålene, der pt. er under udarbejdelse.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Et af panelets mest gennemtrængende budskaber er, hvor presserende det er, at der sker konkret handling nu, hvis målene skal opfyldes senest i år 2030.

Læs også: Forslag om SDG-inkubator til smv'er

”Eksempelvis viser klima- og biodiversitetskriserne, at vi, for hver dag der går, kommer længere væk fra opnåelse af de verdensmål, der vedrører ressourceforbrug. Med ét årti tilbage er det derfor fuldstændig afgørende, at den kommende handlingsplan indeholder reel ny handling og ikke blot ukonkrete planer, hvis vi skal lykkes med at opnå verdensmålene i tide”, lyder det i indlægget.

Tilbage i efteråret 2020 udgav 2030-panelet rapporten ”Vores Mål” der kommer med input til, hvordan verdensmålene bedst oversættes til danske forhold.

Panelet opfordrer regeringen til at handlingsplanen sætter en ambitiøs retning for Danmark og accelererer den bæredygtige omstilling ved at udstikke en klar og tydelig politisk retning baseret på handling og lederskab, og til at anvende nogle af de 197 danske målepunkter beskrevet i ”Vores Mål” rapporten.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere