24.03.2021 | Klima, miljø og energi
2030-panelet opfordrer regeringen til, at der sker konkret handling nu, hvis verdensmålene skal indfries senest i 2030
Når regeringen om lidt skal udgive en ny handlingsplan for opfyldelse af verdensmålene, håber 2030-panelet, at regeringen vil gøre brug af anbefalingerne i rapporten ”Vores Mål”, som panelet lancerede i efteråret 2020.
Med repræsentanter fra mange forskellige sektorer i det danske samfund er 2030-Panelet sat i værk for at rådgive og erfaringsudveksle med politikere om at nå de 17 Verdensmål.
I et indlæg i Børsen Bæredygtig i går kom 2030-panelet med flere opfordringer til finansminister Nicolai Wammen i forbindelse med den handlingsplan for opnåelse af verdensmålene, der pt. er under udarbejdelse.
Et af panelets mest gennemtrængende budskaber er, hvor presserende det er, at der sker konkret handling nu, hvis målene skal opfyldes senest i år 2030.
Læs også: Forslag om SDG-inkubator til smv'er
”Eksempelvis viser klima- og biodiversitetskriserne, at vi, for hver dag der går, kommer længere væk fra opnåelse af de verdensmål, der vedrører ressourceforbrug. Med ét årti tilbage er det derfor fuldstændig afgørende, at den kommende handlingsplan indeholder reel ny handling og ikke blot ukonkrete planer, hvis vi skal lykkes med at opnå verdensmålene i tide”, lyder det i indlægget.
Tilbage i efteråret 2020 udgav 2030-panelet rapporten ”Vores Mål” der kommer med input til, hvordan verdensmålene bedst oversættes til danske forhold.
Panelet opfordrer regeringen til at handlingsplanen sætter en ambitiøs retning for Danmark og accelererer den bæredygtige omstilling ved at udstikke en klar og tydelig politisk retning baseret på handling og lederskab, og til at anvende nogle af de 197 danske målepunkter beskrevet i ”Vores Mål” rapporten.
- MTN
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Samfund

Folkemødets vigtigste nyhed eller overdreven teknologitro?
Med fire innovationsmissioner og en stor pose penge er Innovationsfonden i gang med at få alle parter til at trække i samme udviklingsretning inden for grøn omstilling. Men det hele må ikke handle om teknologi.
Klima, miljø og energi

Ørsted og DSV tester dronelevering på åbent hav
Test i Kattegat skal undersøge om fragtdroner fungerer over længere afstande og kan bidrage til at opnå CO2-neutralitet.
Medarbejder

Danmark har fået sine første markedsføringsøkonomer med speciale i bæredygtighed
26 nyuddannede markedsføringsøkonomer med speciale i bæredygtighed er som de første af sin slags klar til at løfte opgaver indenfor bæredygtighed og cirkulær økonomi.
Klima, miljø og energi

Ganske få danske virksomheder har strategi for biodiversitet
Ny rapport fra WWF Verdensnaturfonden og Bain & Company viser, at 70 procent af de største danske virksomheder ser biodiversitetstab som en trussel mod deres forretning, men kun 10 procent af dem har en konkret plan for, hvordan de vil handle på det.
Klima, miljø og energi

Nu skal millionerne rulle mod grøn omstilling
En nyligt indgået politisk aftale gør det nemmere for virksomheder at få hjælp til grøn omstilling.
Klima, miljø og energi

Science Based Targets-initiative godkender Danfoss’ klimamål
Danfoss har nu fået godkendt sine videnskabsbaserede klimamål af organisationen Science Based Targets initiative (SBTi)