26 millioner fra EU fond skal få socialt udsatte danskere i arbejde

En investering på 26 millioner skal få flere ledige danskere ud på arbejdsmarkedet. Det er formålet med nye vækstpartnerskaber mellem 18 virksomheder og 13 kommuner rundt om i landet.

12.06.2018

CSR.dk

Den Sociale Kapitalfond skal med en pulje på 26 millioner få nogle af de borgere, der er allerlængst væk fra arbejdsmarkedet, i beskæftigelse. Det skal ske gennem såkaldte vækstpartnerskaber mellem det offentlige, 18 virksomheder og 13 kommuner landet over. Tanken er samtidig, at projektet skal påvise, hvor store besparelser, der er for samfundet ved at aktivere socialt udsatte. Det skriver Altinget.dk.

”Vi har 460.000 mennesker, som sidder på udskiftningsbænken og sindssygt gerne vil ind og spille, samtidig med at der render nogle virkelig forpustede spillere rundt inde på banen. Med dette projekt kan vi løfte flere udsatte ind i arbejdslivet. Og vi kan gøre det på en selvfinansierende måde,” siger Birgitte Frost Mathiesen, programdirektør i Den Sociale Kapitalfond, til Altinget.dk.

Projektet får sin primære kapital fra EU’s Socialfond, mens Den Sociale Kapitalfond står for at matche eksempelvis flygtninge, førtidspensionister og udsatte kontanthjælpsmodtagere med et passende job. Samtid skal de gennemgå et obligatorisk træningsforløb på 6-12 måneder, der skal gøre dem jobklar.

Læs også: Indspark: Kan vi trække job op af borgernes skraldespand

Og ifølge erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) har der længe manglet et sådant projekt.

”Vi har mega opgangstider. Nu handler det om at få de sidste med, så de også kan blive en del af samfundet. Og det her projekt rammer bullseye ved at udvikle en model for samarbejde mellem kommuner og virksomheder”, uddyber erhvervsministeren til Altinget.dk.

Klare resultater skal vise effekten ved socialt arbejde
Projektet har slutdato ved udgangen af 2020 og bliver løbende evalueret af en følgegruppe, som måler de økonomiske gevinster ved intensivt at skabe medarbejdere gennem socialt arbejde.

”Hver måned opgør vi de direkte besparelser for kommunerne og sammenholder indsatsen over for virksomheder og borgere med de resultater, der skabes. Vi ved fra tidligere erfaringer, at vækstforløb i virksomheder kan betale sig. Men her er vi ude at teste effekten af at arbejde med borgere, som måske aldrig har været på arbejdsmarkedet og skal gennemføre et massivt udviklingsforløb. Og det er en ubekendt for os”, siger Birgitte Frost Mathiesen til Altinget.dk.

Læs også: Den AP. Møllerske Støttefond beviliger 21 mio. kr. til at få flere udsatte i job

Det betyder, at der er mere på spil end ekstra arbejdskraft for virksomhederne. Med projektet forventer man nemlig, at der nu vil komme dokumentation for, om hvorvidt det det kan betale sig for virksomheder målrettet af investere i sociale virksomheder, der har medarbejdere ansat gennem sociale obligationer.

”I dag er der for mange ubekendte, som gør, at for eksempel pensionsselskaberne ikke kan vurdere deres risiko. Så der mangler data og validering af resultaterne. Og der håber jeg, at vi i dette projekt kan skabe en valid og troværdig businesscase”, siger hun Birgitte Frost Mathiesen til Altinget.dk.

Også erhvervsministeren glæder sig over, at der med projektet kan komme nogle konkrete resultater på bordet,

”Der har været talt meget om payment by result og sociale obligationer. De fleste har syntes, det var en god idé. Men der har manglet en motor og et lokomotiv. Det kommer med projektet her. Nu får vi noget dokumentation, der gør det lettere at gøre den slags i stor skala fremover”, siger han.

- EST

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

13.11.2024CSR.dk

Ny rapport: Arbejdsvilkår overskrider firmas eget kodeks

07.11.2024CSR.dk

Ligestilling af værnepligtige kræver kulturændring

01.11.2024Meyers A/S

Sponseret

Meyers støtter Mødrehjælpens Julehjælp fra Valby til Viborg

31.10.2024BSR

Sponseret

Adequate Wages vs. Living Wages: Implementation Guidance for Companies

31.10.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller er nomineret til Arbejdsmiljøprisen i Ergonomi

28.10.2024Aalborg Kongres & Kultur Center

Sponseret

Konference skal skabe et fælles sprog for trivsel og tryghed på arbejdspladsen

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V