AKKC befæster sin bæredygtige position
AKKC har igen styrket sin grønne førerposition med ny verdensmålscertificering.
I AKKC er der ingen tvivl at spore: Fremtidens virksomhed er en samfundsansvarlig virksomhed. Et mind-set der i den grad lever i Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC), hvor medarbejdere og ledelse igen har været ved det grønne bord og til eksamen hos DNV GL, der har re-certificeret AKKC. Efter tre år i førertrøjen, er AKKC stadig Danmarks eneste internationalt certificerede bæredygtige eventsted. AKKC har desuden besluttet at befæste denne position yderligere og har valgt at udbrede sit samfundsansvar endnu mere gennem DNV GL’s verdensmålscertificering.
- Vi tror på, at fremtiden er bæredygtig, og derfor skal vi som virksomhed forstærke vores bæredygtige fokus og sætte handling bag vores ord. Det er nemlig også en stor del af vores samfundsansvar, siger administrerende direktør Nicolaj Holm.
Certificeringsarbejdet har nu medført, at huset endnu en gang kan kalde sig bæredygtig first- og fastmover inden for eventbranchen. Dermed befæster AKKC sin markedsposition som DET bæredygtige eventsted, der tør gå forrest og være rollemodel for andre.
- Verdensmålene er blevet et globalt sprog flere og flere taler ind i, og her er det vigtigt for os, at vi rent faktisk har dokumentation for vores bidrag til målene, siger Nicolaj Holm.
Kursen er bæredygtig og fælles
AKKC’s formål med verdensmålscertificeringen er at oversætte en global dagsorden til konkrete handlinger i husets hverdag. Handlinger der udføres af medarbejdere, der forstår betydningen af hver bæredygtig indsats, hvad enten indsatsen er rettet mod at reducere CO2-aftryk, at sikre et godt arbejdsmiljø eller samarbejde med lokale aktører om at booste Aalborg og Nordjyllands bæredygtige brand.
- Det bæredygtige fokus er en hel naturlig del af vores hverdag, og medarbejderne løfter virkelig opgaven. Det kom også frem under certificeringsprocessen, hvor vi opnåede en topscore på, hvordan alle medarbejdere i huset arbejder med verdensmålene, fortæller Nicolaj Holm.
Udover en markant intern opbakning skal der også skabes et engagement uden for matriklen på Europa Plads 4. Ambitionen med verdensmålscertificeringen er også at kunne inspirere og motivere andre til at gå samme vej og på den måde sikre, at kursen mod en mere bæredygtig fremtid fastholdes. En kurs der er vigtig at huske, selvom dagligdagen i høj grad også er præget af en global Corona-sundhedskrise.
Det er også en kurs, der kun sikres i fællesskab. Derfor er verdensmål nr. 17 – Partnerskaber for Handling også ét af de udvalgte verdensmål, som AKKC ønsker at bidrage til ved at indgå i en bred vifte af partnerskaber med målet om at gøre en bæredygtig forskel.
Coronatiden er i AKKC blevet brugt til seriøst at reflektere over samfundssind, men også de strategiske mål for AKKC. En refleksion der endte med en beslutning om en verdensmålscertificering, en bæredygtighedsstrategi, bæredygtige løsninger for kunder, nye forretningsmuligheder og en masse nye partnerskaber.
- Der er masse af forretningspotentiale i at være bæredygtig, og det bekræfter vores kunder, sponsorer og samarbejdspartnere os i. Derfor skal vi også være klar til udvikle os og gribe og jonglere med nye bolde, så vi er på forkant, siger Nicolaj Holm.