04.01.2023  |  Klima, miljø og energi

Alexandra Instituttet, Systemate og cVation sparker året i gang med grøn energi for tre-cifret millionbeløb

Indhold fra partner Hvad er dette?

De tre danske IT-selskaber vinder rammeaftale med Energinet for at sikre Danmarks grønne omstilling.

Energinet, der ejer og udvikler el- og gasnettet i Danmark, har udvalgt de tre IT-virksomheder, der de næste fire år skal hjælpe med IT-konsulentbistand i kraft af den rammeaftale, der netop er blevet indgået.

Systemate, cVation og Alexandra Instituttet skal alle tre være leverandører på Microsoft-delaftalen Data & Analytics, og Systemate skal derudover sammen med cVation være leverandør på delaftalen Integrations.

Rammeaftalen har til formål at understøtte Energinets behov for specialiseret IT-eksperthjælp inden for Microsoft-teknologi til udvikling af bl.a. Energinets eksisterende platforme samt udvikling af nye løsninger og services med en cloud-first tankegang.

Som den danske TSO (Transmission System Operator) har Energinet et stigende behov for modernisering af eksisterende og nye platforme og services, i takt med at deres opgaver ændres og kompliceres. Dette bl.a. som følge af deres ambitiøse målsætninger, som skal muliggøre Danmarks grønne omstilling.

De tre IT-virksomheder skal nu understøtte Energinet i opgaven med at udarbejde Energinets fremtidige digitale infrastruktur.

Stærkt team med de rette kompetencer

Systemate har i de seneste tre år leveret adskillige specialister til udvikling af Energinets applikationer og integrationer med udgangspunkt i Microsoft Azure Cloud og andre Microsoft-teknologier. De mange års domæneerfaring fra forsyningssektoren har Systemate bragt i spil ved Energinet, hvilket har muliggjort et særligt sparringssamarbejde på både team- og organisationsniveau.

Alexandra Instituttet råder som eneste GTS-institut med fokus på IT over et stort antal eksperter inden for kunstig intelligens og data science. De ser frem til at bringe deres ekspertviden i spil på energiområdet i Danmark og være med til at sikre, at dansk energiforsyning forbliver stabil under den grønne omstilling.

cVation komplementerer teamet af partnere som et solidt softwareudviklings- og cloud-hus, hvor samtlige medarbejdere praktiserer DevOps og native cloud-udvikling baseret på Microsoft Azure. cVation er førende, når det kommer til at rykke kundernes teknologiske niveau til nye højder og implementere avanceret brug af cloud-teknologi.

Rammeaftalen er et led i Energinets store IT-strategi om at automatisere og forny de teknologiske platforme, herunder en digital transformation af driften til cloud.

Læs hele pressemeddelelsen her

Mere fra Alexandra Instituttet

Alexandra Instituttet

www.alexandra.dk

Alexandra Instituttet hjælper offentlige og private virksomheder med at anvende den nyeste it-forskning og udvikle innovative digitale produkter og services, der skaber samfundsmæssig værdi. Vi arbejder forskningsbaseret i stærke tværfaglige teams, hvor antropologer, designere, arkitekter, ingeniører, it-specialister, forretningsudviklere, økonomer og…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere