Alexandra Instituttet

www.alexandra.dk

Branche/Sektor:

Rådgivning/konsulenter

Om

Alexandra Instituttet hjælper offentlige og private virksomheder med at anvende den nyeste it-forskning og udvikle innovative digitale produkter og services, der skaber samfundsmæssig værdi.

Vi arbejder forskningsbaseret i stærke tværfaglige teams, hvor antropologer, designere, arkitekter, ingeniører, it-specialister, forretningsudviklere,…

Læs mere  

Om

Alexandra Instituttet hjælper offentlige og private virksomheder med at anvende den nyeste it-forskning og udvikle innovative digitale produkter og services, der skaber samfundsmæssig værdi.

Vi arbejder forskningsbaseret i stærke tværfaglige teams, hvor antropologer, designere, arkitekter, ingeniører, it-specialister, forretningsudviklere, økonomer og mange flere relevante fagligheder deltager med hver deres specialistviden og sammen skaber løsninger, der er værdifulde for mennesker, miljø og virksomheder.

Mange af de digitale løsninger, der understøtter bæredygtig omstilling, findes allerede, men den store udfordring ligger i at forstå og arbejde med, hvordan teknologien spiller sammen med de mennesker, hvis hverdag den skal indgå i.

Teknologi alene skaber ikke bæredygtig omstilling. Det gør samspillet mellem mennesker, teknologi og forretning.

Vi baserer vores rådgivning på solid erfaring og dyb faglig indsigt og arbejder bl.a. inden for områderne intelligent energi, mobilitet, sunde boliger, vand, affald og ressourcer, cirkulær økonomi, grøn omstilling i organisationer og grøn vækst.

Læs mere om, hvordan vi kan samarbejde om bæredygtighed og CSR.

Kontaktpersoner

Trine Plambech

Director of Digital Sustainability

Strategi & ledelse

Tre tips: Sådan får I klimatøverne i gang

Hvorfor tøver nogle organisationer med at komme i gang med den grønne omstilling? Fordi bremsen i udviklingen tit er menneskene, ikke teknologien, arbejder vores tekno-antropologer, organisationspsykologer og forandringsledere med at afdække forandringsmodstand og overvinde den. Én af dem er vores Manager Intelligent Sustainability Trine Plambech, der har undersøgt, hvordan man får klimatøvende beslutningstagere til at handle på den grønne omstilling. Læs hendes tre tips her.

Indhold fra partner

Samfund

Hvor langt er vi med automatisk kunstig intelligens?

Vi ser flere og flere løsninger på markedet fra tech-giganterne, som skal gøre det nemmere at udvikle kunstig intelligens. Under betegnelsen auto-ML (Machine Learning) finder man værktøjer, som på baggrund af data kan udvikle egne modeller. Er værktøjerne så gode, at datalogerne er ved at save den gren over, de sidder på, eller sidder de trygt på grenen endnu?

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Danske virksomheder tæt på væksteventyr indenfor ny energiform – men de ved det ikke endnu

Fire GTS-institutter er i fællesskab i gang med at udarbejde en tiltrængt oversigt, der skal sætte tal og eksempler på det spåede væksteventyr indenfor Power-to-X.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere