Alexandra Instituttet

www.alexandra.dk

Branche/Sektor:

Rådgivning/konsulenter

Om

Alexandra Instituttet hjælper offentlige og private virksomheder med at anvende den nyeste it-forskning og udvikle innovative digitale produkter og services, der skaber samfundsmæssig værdi.

Vi arbejder forskningsbaseret i stærke tværfaglige teams, hvor antropologer, designere, arkitekter, ingeniører, it-specialister, forretningsudviklere,…

Læs mere  

Om

Alexandra Instituttet hjælper offentlige og private virksomheder med at anvende den nyeste it-forskning og udvikle innovative digitale produkter og services, der skaber samfundsmæssig værdi.

Vi arbejder forskningsbaseret i stærke tværfaglige teams, hvor antropologer, designere, arkitekter, ingeniører, it-specialister, forretningsudviklere, økonomer og mange flere relevante fagligheder deltager med hver deres specialistviden og sammen skaber løsninger, der er værdifulde for mennesker, miljø og virksomheder.

Mange af de digitale løsninger, der understøtter bæredygtig omstilling, findes allerede, men den store udfordring ligger i at forstå og arbejde med, hvordan teknologien spiller sammen med de mennesker, hvis hverdag den skal indgå i.

Teknologi alene skaber ikke bæredygtig omstilling. Det gør samspillet mellem mennesker, teknologi og forretning.

Vi baserer vores rådgivning på solid erfaring og dyb faglig indsigt og arbejder bl.a. inden for områderne intelligent energi, mobilitet, sunde boliger, vand, affald og ressourcer, cirkulær økonomi, grøn omstilling i organisationer og grøn vækst.

Læs mere om, hvordan vi kan samarbejde om bæredygtighed og CSR.

Kontaktpersoner

Trine Plambech

Director of Digital Sustainability

Strategi & ledelse

Er I omstillingsanførere?
Her bliver I inspireret til at nå 2030-målet

Alexandra Instituttet og Industriens Fond har inviteret produktionsvirksomheder til at bidrage til et magasin med deres bedste eksempler på bæredygtighedstiltag, der har ændret virksomhedernes forretning og skabt nye muligheder. Her får du magasinet.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Tre tips: Sådan får I klimatøverne i gang

Hvorfor tøver nogle organisationer med at komme i gang med den grønne omstilling? Fordi bremsen i udviklingen tit er menneskene, ikke teknologien, arbejder vores tekno-antropologer, organisationspsykologer og forandringsledere med at afdække forandringsmodstand og overvinde den. Én af dem er vores Manager Intelligent Sustainability Trine Plambech, der har undersøgt, hvordan man får klimatøvende beslutningstagere til at handle på den grønne omstilling. Læs hendes tre tips her.

Indhold fra partner

Samfund

Hvor langt er vi med automatisk kunstig intelligens?

Vi ser flere og flere løsninger på markedet fra tech-giganterne, som skal gøre det nemmere at udvikle kunstig intelligens. Under betegnelsen auto-ML (Machine Learning) finder man værktøjer, som på baggrund af data kan udvikle egne modeller. Er værktøjerne så gode, at datalogerne er ved at save den gren over, de sidder på, eller sidder de trygt på grenen endnu?

Indhold fra partner

Jobs

Alexandra Instituttet søger dygtig konsulent inden for bæredygtighed, adfærds- og procesdesign

Brænder du for bæredygtighed, digitale teknologier og adfærds- og procesdesign? Så har du nu chancen for at blive en del af Alexandra Instituttets Insights Lab, hvor vi har særligt fokus på brugerstudier, adfærds- og procesdesign.

Frist: Snarest muligt Københavnsområdet

Events

Webinar 04 Okt 2023

Webinar: Digitalisering – en bæredygtig game changer

Få inspiration til, hvordan I bruger digitalisering som løftestang for bæredygtig omstilling. Webinaret er arrangeret af Danish Export Association i samarbejde med Alexandra Instituttet og er en indflyvning til workshop 8. nov., hvor vi går i dybden.

9:00 – 10:30 Online
Workshop 26 Okt 2023

Skab en bedre og mere bæredygtig forretning med datadeling

På denne workshop får du mulighed for at udforske mulighederne ved datadeling sammen med andre innovative virksomheder på tværs af fødevareværdikæden.

9:00–13:00 Food & Bio Cluster Denmark, Agro Food park 15, 8200 Aarhus N
Workshop 08 Nov 2023

Workshop: Brug digitalisering som løftestang for bæredygtig omstilling

På denne workshop får du værktøjer til, hvordan digitalisering kan skabe en bæredygtig omstilling, der giver mening for både klimaet og din virksomhed. Workshoppen er arrangeret af Danish Export Association i samarbejde med Alexandra Instituttet.

10:00 – 15:30 Eksportens Hus, Lysbrohøjen 24, 8600 Silkeborg

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere