04.06.2021  |  Strategi & ledelse

Tøver din virksomhed også, når det kommer til klimaet?

Ny rapport fra Alexandra Instituttet peger på tre argumenter, som typisk bruges for at forklare, hvorfor en virksomhed endnu ikke for alvor arbejder med klimaområdet. Læs med her.

De færreste identificerer sig i dag som klimatøvere, men alligevel er 89% af danske virksomheder endnu ikke gået i gang med at reducere deres klimaaftryk. Hvordan kan man ændre på det tal – som leder, medarbejder eller ekstern konsulent? Det dykker en ny publikation fra Alexandra Instituttet ned i.

Instituttets afdeling for digital grøn omstilling har spurgt nogle af dem, der sidder med beslutningskompetencen i danske virksomheder om, hvorfor de endnu ikke har sat klima-initiativer i gang, og de ser tre tendenser:

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)
  1. DE ØKONOMISKE ARGUMENTER
    ”Vi har ikke råd lige nu” er et typisk argument, selv hvis man beviseligt har potentialet til at vinde ved at lave en grøn omstilling.
  2. DE PSYKOLOGISKE BARRIERER
    ”Men vores indsats er jo bare en dråbe i havet, og de største konsekvenser af klimakrisen ser vi andre steder end i Danmark”, argumenter man for. Måske mest for at give sig selv lov til ikke at se alvoren i øjnene.
  3. DE PRAKTISKE FORBEHOLD ”
    Vi ser lige, hvad de andre gør først”, rationaliserer man, fordi man ikke ved, hvor man skal starte, og håber på, at nogle andre i branchen viser vejen hen til en rentabel grøn omstilling først.

Rapporten – som er forbilledligt kort – kommer med råd og ideer til at komme videre fra hvert af de tre forbehold, med råd rettet til henholdsvis beslutningstagere, medarbejdere og rådgivere/konsulenter.

Den kan hentes her.

- EHS

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere