24.02.2023  |  Klima, miljø og energi

Ny rapport: Biodiversitet bliver big business

Der er stort økonomisk potentiale i biodiversitet for dansk erhvervsliv, fastslår en ny rapport. Mens 2 ud af 3 ikke ved, at biodiversitet kan være en god forretning, er en række firmaer allerede godt i gang

Ifølge World Economic Forum kan danske virksomheder højne omsætningen med 300 milliarder kroner årligt. Så stort er potentialet for danske virksomheder, hvis de sætter biodiversitet på den strategiske dagsorden og udnytter potentialet i en naturpositiv tilgang.

Det fastslår WWF og Bain i rapporten ”Danish business & the biodiversity crisis”. I samme rapport er der andre interessante tal:

Mens 70 procent af de adspurgte i danske virksomheder anerkender, at biodiversitetskrisen er en trussel for forretningen, kender 65 procent ikke til fordelene ved at forbedre biodiversiteten. Det overrasker Trine Plambech, der er Director Digital Sustainability på Alexandra Instituttet.

”Blandt vores kunder ser vi mange beviser på, at miljøhensyn er en god forretning,” siger hun.

”Det er for eksempel tilfældet hos tre af vores kunder, nemlig FieldSense, Magerholm Plantage og FarrowTech, der bruger digitale teknologier til at drive en god forretning, mens de gør noget for at gøre en positiv forskel for biodiversiteten”, påpeger Trine Plambech

FieldSense leverer vejrstationer, der ved hjælp af sensorer opsamler data på marken, som derefter bliver brugt til at kalibrere vejrudsigten. Med redskabet får landmænd ekstra støtte og viden, så de kan identificere det optimale tidspunkt for såning, gødning, planteværn og høst, og på den måde belaste lokalmiljøet mindst muligt. På samme vis kan landmændene undgå afdrift og afvaskning af sprøjtemidler, der forårsages af vind og nedbør.

På Magerholm Plantage bruger man ligeledes IoT-teknologi til at udnytte sine ressourcer bedst og mindske negativ miljøpåvirkning. For hvis landbrugerne ikke ved, hvor tør jorden er, er der desværre god ræson i at overvande, og det fører til ineffektivt vandforbrug.

Ved at placere fugtighedsmålere med IoT-teknologi forskellige steder i plantagen kan Æbleplantagen Magerholm nøjes med at vande præcist dér, hvor der er behov for det. Det sparer på vandet, men også på energien, da det er ressourcekrævende at vande i industriel skala.

- KCP

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere