25.10.2016  |  Samfund

Altan.dk bygger skole i Mellemamerika

Altanfirmaet vil i nyt CSR-projekt bygge en skole i Nicaragua – og inviterer samtidig andre danske virksomheder til at være med.

Den danske altanvirksomhed Altan.dk vil i nyt CSR-projekt opføre og drive en moderne skole for iværksættere i det mellemamerikanske land Nicaragua, skriver building-supply.dk.

Og det er ikke en lukket fest. Altan.dk håber på, at andre danske virksomheder vil tilslutte sig det socialt ansvarstagende projekt:

”Vi ved, at der sidder danske firmaer derude, som gerne vil hjælpe, men mangler den rette mulighed. Vores kommende samarbejdspartnere kan her se, præcis hvad de betaler for, og vi opfordrer til, at de tilbyder nogle af deres medarbejdere turen til Nicaragua for at hjælpe med at bygge skolen”, siger Peter Knudsen, tidligere direktør for Altan.dk.

Læs også: Logistikvirksomhed og Fødevarebanken vil bekæmpe madspild

Peter Knudsen overlod i september Altan.dk-roret til sønnen Casper og skal nu i stedet fokusere på virksomhedens CSR-projekter. Derfor rejser han i starten af november sammen med CSR-manager Glenn Mott til Nicaragua for at underskrive købet af den otte hektar store grund, hvorpå skolen skal opføres.

Mange muligheder for samarbejde
Peter Knudsen forklarer, at en mulig samarbejdspartner kan have mange udformninger. Det kan eksempelvis være en metalvirksomhed, der etablerer et metalværksted på skolen, eller en virksomhed, der vil hjælpe med at betale og installere solceller, som skal forsyne skolen med energi.

”CSR-projekter består tit af flere bidragsydere, men Altan.dk’s koncept er lidt anderledes, da en enkelt virksomhed holder hånden under hele projektet. Altan.dk sørger for alle tilladelser, den overordnede kontakt til myndighederne og garanterer projektets gennemførelse”, siger Glenn Mott, der slev flytter familien til Nicaragua for at være projektleder på skolen.

Læs også: Fra visitkort til blomster

Peter Knudsen er sikker på, at de virksomheder, der vælger at bidrage til projektet, ikke vil fortryde det:

”Projekterne giver glæde og energi i hverdagen – både for mig og medarbejderne. Der er mange steder i verden, hvor få midler kan hjælpe rigtig mange mennesker. Det er svært at sætte tal på, hvad CSR giver tilbage, men det er heller ikke så vigtigt. Vi er glade for det, og kunderne kan se, at vi giver nogle af deres penge videre til andre, der har mere brug for dem”, siger han.

Læs også: CSR med Solar på Zanzibar

Den nye iværksætterskole i Nicaragua skal efter planen være færdig i 2018.

-CHM

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere