03.06.2019  |  Strategi & ledelse

Amazon-aktionærer afviser klimakrav fra 7.700 ansatte

En gruppe på knap 7.700 medarbejdere vil have Amazon til at udarbejde en grundig plan for at adressere klimaforandringerne, men alle deres 12 forslag blev afvist på forrige uges generalforsamling. ”Der er en masse initiativer på vej”, lød det fra Jeff Bezos.

I april sendte en stor gruppe Amazon-ansatte et åbent brev til internetgigantens ledelse, hvor man opfordrede koncernen til  at adressere klimaforandringerne ved at udforme og offentliggøre en klimaplan, der spænder hele selskabets drift og supply chain.

Læs også: Pak og vind: Amazon-ansatte motiveres med spil

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Brevet, der i skrivende stund er underskrevet af 7.683 medarbejdere, er formuleret af organisationen Amazon Employees for Climate Justice, og på Amazons generalforsamling den 22. maj fulgte gruppen så op med en tale direkte til topchef og grundlægger Jeff Bezos, der i øvrigt ikke kom på scenen trods opfordringer indledningsvist.

”Fart er alt”, sagde gruppens talskvinde Emily Cunningham, med slet skjult henvisning til et af Bezos’ eget mantraer, og fortsatte:

”Uden modig og hurtig handling vil vi miste vores eneste chance for at undgå katastrofal opvarmning. Der er intet emne, der er vigtigere for vores kunder eller vores verden end klimakrisen, og vi er langt bagud. Jeff Bezos, kan du se de legende børn, der måske er druknet? Spirende byer, der måske er brændt? Svømmende arter, der måske er tabt for altid?”, spurgte hun retorisk i talen.

Amazon har tidligere meldt ud, at selskabets cloudtjeneste Amazon Web Services (AWS) på et tidspunkt skal køre på 100 procent vedvarende energi, ligesom alle virksomhedens leverancer skal være 100 procent CO2-neutrale i fremtiden.

Klimagruppen efterspurgte præcise slutdatoer for disse mål, ligesom man gerne vil have endnu mere vidtgående målsætninger på bordet i form af divestment væk fra fossil energi og nulemission fra hele virksomheden i 2050.

”Dette er ikke et retorisk spørgsmål: Jeff, vil du støtte os ved at bede om en ny afstemning, lige nu, og stemme om at vedtage resolutionen”, sluttede Emily Cunningham sit oplæg.

”Vi er meget opfindsomme”
Bezos var som nævnt ikke på scenen under talen, men dukkede ifølge Fast Company op mod slutningen af mødet, hvor han under en Q&A-session fik to spørgsmål om bæredygtighed.

”Det er svært at finde et emne, der er vigtigere end klimaforandringerne. Videnskaben på området er super overbevisende, det er der ingen tvivl om”, sagde han ifølge mediet.

Videre pegede han på en stribe af de igangværende projekter, Amazon har på området, men uden at direkte at besvare spørgsmålene fra klimagruppen eller komme med nye målsætninger.

”Der er en masse initiativer på vej, og vi er ikke færdige. Vi finder på flere; vi er meget opfindsomme”, sagde han ifølge Fast Company.

Læs også: Fem mand til at involvere 14.000 i bæredygtighed

På generalforsamlingen fremlagde Amazon Employees for Climate Justice 12 resolutionsforslag, som imidlertid alle blev afvist af aktionærerne. Fra gruppen lød det efterfølgende, at man vil fremsætte forslagene igen næste år, og i mellemtiden vil man fortsætte med offentligt at stille sit centrale spørgsmål til Jeffe Bezos og resten af ledelsen: Hvorfor bruger Amazon stadig fossile brændstoffer?

-AK

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere