15.04.2019  |  Klima, miljø og energi

Mere vedvarende energi til Amazon

Amazon planlægger at opføre tre nye vindmølleparker, bl.a. i Sverige, der skal levere strøm til Amazon Web Services. På sigt er målet at AWS kører på 100 procent vedvarende energi.

Netgiganten Amazon har annonceret, at man vil opføre tre nye vindmølleparker, der skal understøtte det langsigtede mål om, at selskabets cloudtjeneste Amazon Web Services (AWS) på et tidspunkt udelukkende skal få strøm fra vedvarende energi. I 2018 kom andelen over 50 procent.

Læs også: Apples leverandører forpligter sig til ren energi

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

De tre nye projekter, der skal anlægges i forbindelse med eksisterende datacentre i Sverige, Irland og USA, vil sammenlagt levere over 229 MW og i omegnen af 670.000 MWh grøn strøm årligt. Sammen med AWS’ nuværende ni installationer lander den samlede kapacitet på 2,7 mio. KWh, svarende til over 262.000 amerikanske husstandes årlige forbrug.

”Hver enkelt af de her projekter flytter os tættere på vores langsigtede mål om 100 procent vedvarende energi til at drive vores AWS-infrastruktur. (…) Vi forventer flere projekter i løbet af 2019 i takt med at vi fortsætter med at forfølge målet om at forsynes AWS med vedvarende energi globalt”, siger Vice President of Global Infrastructure and Customer Support hos AWS, Peter DeSantis.

Vigtigt skridt for Sveriges mål om vedvarende energi
I Sverige vil Amazon aftage 91 MW fra en ny vindfarm ved Bäckhammar, der ligger omtrent på højde med Stockholm, tæt ved kæmpesøen Vänern. Her regner man med at kunne levere bæredygtig energi inden udgangen af 2020.

”Sverige har længe været kendt for ambitiøse mål på vedvarende energi og denne nye vindmøllepark demonstrerer både vores lands lederskab og AWS’ dedikation til vedvarende energi. Det er et vigtigt skridt for Sveriges produktion af vedvarende energi og for målet om 100 procent vedvarende energi i 2040”, siger den svenske energi- og digitaliseringsminister, Anders Ygeman (S).

Læs også: Logicenters installerer solceller på taget af sine bygninger

Udover visionerne for AWS præsenterede Amazon for nylig sin Shipment Zero-plan, der indebærer, at alle virksomhedens leverancer skal være 100 procent CO2-neutrale i fremtiden, heraf halvdelen ved udgangen af 2030.

-AK

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere