24.04.2019  |  Samfund

Amazons ansatte opfordrer Bezos til at tage hånd om klimaet

Mere end 6.500 ansatte opfordrer nu ledelsen i Amazon til at implementere en samlet klimaplan for virksomheden. Samtidig peger de på, at de nuværende initiativer slet ikke rykker nok.

På mindre end to uger har mere end 6.500 Amazon-ansatte underskrevet et åbent brev til Jeff Bezos og resten af Amazons direktion.

I brevet, som er offentliggjort på Medium, opfordrer de ansatte Amazon til at tage hånd om klimaforandringerne og implementere en klimaplan for den samlede virksomhed. Det skriver ABC News.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Amazon investerer stort i elbiler

“Amazon har ressourcerne og størrelsen til at rykke verdens forestillinger og redefinere, hvad der er muligt og nødvendigt for at adressere klimakrisen. Vi mener, at det er en historisk mulig for Amazon til at stå sammen med sine ansatte og sende et signal til verden om, at vi er klar til at gå forrest for klimaet”, står der i brevet.

Som svar på brevet skriver en talsmand fra Amazon følgende til ABC News:

”Tidligere i år annoncerede vi, at vi vil offentliggøre vores CO2-aftryk sammen med relaterede mål og programmer. Vi annoncerede også vores vision “Shipment Zero”, der skal gøre Amazons levering nuludledende. Amazons bæredygtighedsteam anvender en vidensbaseret tilgang til at udvikle data og strategier, der skal sikre en stringent tilgang til vores arbejde med bæredygtighed”.

Initiativer går ikke langt nok
Hvis man tager udgangspunkt i brevet, så lader det dog ikke til, at de ansatte mener, at Amazons annoncerede initiativer går langt nok.

“Virksomheden har ikke beskrevet en samlet plan for at nå nuludledning, inden for den tidsramme videnskaben har fastsat. Vores mål om at nå 100 procent vedvarende energi har ikke en dato. På samme måde forpligter Shipment Zero sig ikke til at sænke udledningen sammenlignet med det nuværende niveau”, står der således i brevet.

I brevet peger man desuden på nylige indkøb af dieselbiler som skridt i modstrid med behovet for at udfase fossile brændstoffer, og man fremhæver manglende kontekst i klimamålsætningerne og nævner, at selvom installering af 50 solcelleanlæg inden 2020 lyder godt, så udgør det kun seks procent af den samlede bygningsmasse i Amazons distributionsnetværk. 

De ansatte sætter også spørgsmålstegn ved at ”virksomheden giver donationer til klimaforsinkende lovgivere”, deriblandt 68 medlemmer af Kongressen, der i 2018 stemte imod 100 procent af den forslåede klimalovgivning.

Brevets forfattere understreger også aspektet af social retfærdighed ved klimaforandringerne.

”Den forurening, som vi skaber, er ikke ligeligt fordelt, og klimakonsekvenserne vil først og hårdest blive mærket af sorte, indfødte grupper og andre farvede dele af samfundet, især i den sydlige del af verden. Vi må prioritere at reducere vores forurening I disse samfund”, skriver de.

Læs også: Mere vedvarende energi til Amazon

Med brevet går Amazons ansatte i fodsporene på f.eks. Google, hvor ansatte over hele verden i november sidste år forlod deres kontorer for at protestere mod måden, som virksomheden håndterede påstande om seksuelle overgreb.

- JMA

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere