16.10.2020  |  Medarbejder

Antallet af kvinder i bestyrelser og på direktionsgange er stigende, viser rapport

Over 30 procent af de adspurgte 131 virksomheder har nu minimum 30 procent kvinder i topledelsen. ”En gevinst for virksomhederne”, lyder det fra Helene Aagaard, direktør i Diversity Factor.

En undersøgelse foretaget af Moneypenny & More, som er et privat investeringsnetværk for kvinder, og konsulenthuset Diversity Factor, har kigget på kønsfordelingen i 131 danske børsnoterede virksomheder.

Særligt i de store virksomheder ser man en fremgang i antallet af kvinder i bestyrelser og i direktionerne. Her er der siden sidste år sket en stigning fra 27,2 procent til 30,6 procent kvinder i bestyrelser. For kvinder i direktioner er tallet steget fra 13,1 procent til 17,3 procent.

Læs også: Vær med til at sætte fremtidens standarder for ligestilling og diversitet

Resultaterne glæder Helene Aagaard, direktør i Diversity Factor. Særligt er hun glad for, at andelen af virksomheder, der har minimum 30 procent kvinder i topledelse, er steget fra 26,1 procent sidste år til 30,5 procent i år. ”Det, der sker ved de 30 procent, er, at man holder op med at være en minoritet. Det vil sige, at man får en stemme”, siger hun. 

Helene Aagaard påpeger yderligere, at det er en stor gevinst for de danske virksomheder, da der ligger en stor talentmasse hos kvinderne. Samtidig pointerer hun vigtigheden af, at man også skal have en kultur og et arbejdsmiljø, hvor man kan fastholde kvinderne.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere