23.09.2016  |  Supply chain

Apple lover ren energi i forsyningskæden

Den amerikanske teknologigigant Apple sigter efter at lukke et hul i sin strategi for ren energi ved at indgå partnerskaber med sine leverandører om at gå over til vedvarende kilder.

”Designed by Apple in California. Assembled in China”. Sådan står der på bagsiden af titusindvis af Apple-produkter verden over. Men hvor design- og salgsprocessen i altovervejende grad er sket på basis af energi leveret fra vedvarende kilder, så ser det mere tvivlsomt ud med selve produktionen.

Læs også: Bloomberg: 60 procent vedvarende energi i 2040

For mens den amerikanske gigant i dag får strøm til næsten alle sine datacentre, kontorer og egne butikker på verdensplan fra de store fornybare energiformer som vind- og vandkraft samt solenergi, så er koncernens tredjepartsleverandører at komponenter til iPhone, iPad osv. i langt højere grad afhængig af fossile kilder såsom kul og olie.

Derfor er selskabet, der for alvor introducerede verden for begrebet smartphone, gået i gang med at indgå en stribe partnerskaber med leverandører længere nede i sin forsyningskæde for at sikre, at de overgår til ren energi, skriver Yahoo News.

”Vi tror fuldt og fast på, at alle har et ansvar for at adressere klimaforandringerne, og vi tager vores centrale leverandører med os på den rejse”, sagde Apples vicepræsident for miljø, policy og sociale initiativer, Lisa Jackson, ved denne uges Climate Week i New York.

Flere leverandører på vej allerede
Ved samme lejlighed fortalte hun, at omkring 77 procent af Apples samlede CO2-udslip kommer fra virksomhedens globale supply chain, herunder en lang række underleverandører og produktionsfaciliteter, som Apple hverken ejer eller driver. Denne afhængighed af andre er en af de sidste, store udfordringer for Apple i forhold til at kunne kalde sig fuldstændig drevet af vedvarende energi (VE).

Ifølge Lisa Jackson arbejder Apple pt. sammen med sine globale leverandører om at installere 4 GW ny, vedvarende energi frem mod 2020, heraf halvdelen i Kina. Flere af Apples store leverandører har allerede forpligtet sig til at gå over til udelukkende ren energi, bl.a. skærmglasproducenten Lens Technology i Kina, Solvay Specialty Polymers, der laver antenner, og Catcher Technology, som fremstiller aluminiumscovere. Alle tre sigter efter 100 procent VE i 2018.

Alt i alt er Apples forsyningskæde på vej mod at aftage 1,5 mia. kWh grøn strøm om året i 2018, svarende til strømforbruget i 1 mio. kinesiske husstande.

Derudover arbejder Apple stadig i retning af målet om, at virksomhedens direkte drift skal være komplet drevet af strøm fra vedvarende kilder. Som antydet indledningsvist er man tæt på det mål med en aktuel status på omkring 93 procent VE i drift, fortalte Lisa Jackson.

Læs også: Rapport: Apple udnytter arbejdere i Kina

Endelig har Apple også tilsluttet sig RE100-initiativet om netop vedvarende energi, sådan som General Motors også gjorde for nylig. Initiativet tæller nu 81 globale virksomheder, herunder Ikea, BMW, Walmart, Starbucks, H&M, Google, facebook og Unilever, der arbejder for at udbrede og styrke VE verden over.

-AK

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere