28.05.2020 | Samfund
Arbejder din brancheorganisation med FN’s Verdensmål?
Indhold fra partner Hvad er dette?
Ny vejledning til brancheforeninger med gode råd til et strategisk arbejde med Verdensmålene.
Dansk Erhverv og Verdens Bedste Nyheder har udarbejdet en række gode råd til, hvordan man kan tilrettelægge et værdiskabende arbejde med Verdensmålene i brancheforeninger. Grundtanken er, at et overordnet strategisk overblik sagtens kan tilvejebringes på brancheniveau, og herefter tilpasses den enkelte virksomheds markedssituation, fremfor at hver enkelt virksomhed bruger tid og ressourcer på at udføre det samme arbejde.
Som følge af coronakrisen kæmper mange virksomheder i øjeblikket for deres overlevelse. Krisen trumfer indsatser for at flytte én virksomhed, eller en hel branche, i en bæredygtig retning. Samtidig har krisen dog vist os at langsigtede mål for fx bæredygtighed og verdensmål kan dæmme op for uforudsete forandringer og bidrage til at fremtidssikre virksomhederne. Et arbejde med FN’s Verdensmål kan fx hjælpe brancher og virksomheder med at styre risici og tilpasse sig nye markedsforhold relateret til bl.a. klimaforandringer, sundhed, kønsdiversitet eller stigende arbejdsløshed.
Virksomhedernes løsninger efterspørges
Verden har brug for virksomhedernes løsninger, hvis vi skal gøre os håb om at nå Verdensmålene inden 2030. Danske virksomheder har grundlæggende været gode til at tage Verdensmålene til sig, men der findes stadig brancher og virksomheder, som endnu ikke er kommet i gang med Verdensmålene og den bæredygtige omstilling. Kun ca. en tredjedel af danske virksomheder med færre end 250 medarbejdere har et kvalificeret kendskab til Verdensmålene (Alle om bord, Dansk Erhverv 2019). Både større og mindre brancheforeninger i Danmark sidder dermed med en reel mulighed for at kunne ændre på de tal. Det er nemlig ofte dem, som små og mellemstore virksomheder henvender sig til for råd og vejledning.
Vejledningen belyser de fordele, som såvel virksomhederne som brancheforeningerne kan høste ved at igangsætte et strategisk arbejde med Verdensmålene, og stiller forslag til hvordan arbejdet kan tilrettelægges.
Læs ’Vejledning til brancheorganisationer om FN’s Verdensmål’ her.
Samfund

2030-panelet udgiver første statusrapport for udviklingen inden for Verdensmålene i Danmark
Hvad er 2030-panelet, hvem består det af og hvad viser den første statusrapport for udviklingen inden for Verdensmålene i Danmark?
Indhold fra partner
Kommunikation

CSRD – oftest stillede spørgsmål
Hvilke virksomheder er omfattet af de nye regler om CRSD, og hvornår skal man begynde at afrapportere? Hvilke standarder skal der bruges og er det obligatorisk at bruge en revisor? Alt det og meget mere kan du få svar i denne FAQ, hvor vi stiller skarpt på Corporate Sustainability Reporting Directive, og ikke mindst på, hvad det betyder for dig og din virksomhed. Har du spørgsmål til CSRD, så læs med her.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse
Ny guide til de nye regler om ligelig kønsrepræsentation i ledelsen
De største virksomheder skal rapportere om måltal for det underrepræsenterede køn i bestyrelsen, politikker og progression. Folketinget vedtog i maj 2022 skærperede regler om måltal og politikker for den kønsmæssige sammensætning af ledelsen og for rapportering herom. Erhvervsstyrelsen har den 6. december offentliggjort en ny vejledning, og nedenfor kan du få overblik.
Indhold fra partner
Kommunikation

CSR, ESG eller CSRD: Hvad betyder forkortelserne?
Min kollega arbejder med CSR. Nogle gange kalder hun det for ESG. For tiden danner hun sig et overblik over ESRS, som virksomheder skal bruge til rapportering jf. CSRD. Udover det sidder hun med CSDDD, som er inspireret af UNGP. Hvis du også har vanskeligt ved at finde rundt i de mange forkortelser, som præger arbejdet med bæredygtighed i disse år, så læs med her.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse
SDG Business Accelerator – afrunding af første batch
SDG Business Accelerator er et program for danske SMV’er, som ønsker at styrke de muligheder, som arbejdet med bæredygtighed og verdensmål kan give virksomheden på et relevant eksportmarked. Måske er det noget for din virksomhed?
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Ny emballagelov er stort skridt mod mindre affald og cirkulære emballager
EU-kommissionen har præsenteret et nyt skelsættende forslag med blandt andet reduktions- og genbrugsmål for emballager. Det er en milepæl mod et samfund med mindre affald, mener Dansk Erhverv, der opfordrer til en målrettet indsats for at få det til at lykkedes.
Indhold fra partner