04.07.2017  |  Klima, miljø og energi

CSR-rapport: ARC - I/S Amager Ressourcecenter, Bæredygtighedsrapport 2016

Indhold fra partner Hvad er dette?

Affald er en del af den globale debat om klimaudfordringerne. En dårlig affaldshåndtering er en trussel mod miljø, sikkerhed og sundhed og det stiller krav til en miljømæssig og økonomisk sikker håndtering af affaldets ressourcer - Det leverer ARC.

Flere og flere mennesker søger mod de større byer. Det gælder internationalt, og det  gælder i Danmark.

Affald er en del af den globale debat om klimaudfordringerne. På ARC har vi besøg fra hele verden. De kommer, fordi vi har løsninger, der har globalt perspektiv. En dårlig affaldshåndtering er en trussel mod miljø, sikkerhed og sundhed og med hastigt voksende byer i hele verden, skal der bedre styr på affaldet.  Danske løsninger kan være et svar på det.

Indbyggertallet i vores fem ejerkommuner – Dragør, Frederiksberg, Hvidovre, København og Tårnby – vokser også. Flere indbyggere giver mere affald. Det stiller krav til en miljømæssig og økonomisk sikker håndtering af affaldets ressourcer - Det leverer ARC.

Med Amager Bakke får vi mere energi ud af affaldet end på det gamle nedslidte anlæg på Kraftværksvej. Vi fortrænger brugen af fossile brændsler og sikrer billig el og varme til borgere og virksomheder. De miljømæssige parametre er blandt verdens bedste, når vi taler rensningen af røg. Vi har sikret et arbejdsmiljø i absolut topklasse, hvor uheldene har været få og mindre alvorlige. I Bæredygtighedsrapporten kan du læse mere om vores konkrete miljøtal.

På genbrugspladserne bidrager vi positivt til miljøet og at reducere CO2-udslippet. Vi hjælper med den rette sortering, og har byttecentre, hvor den enes affald bliver til den andens glæde. Vi forsøger løbende at afsætte flere fraktioner til genanvendelse.

ARC er med sin størrelse og placeringer i Hovedstaden en aktiv del af byen. Vi er åbne og imødekommende over for naboer, gæster og kunder. Vores genbrugspladser er samlet set et af de mest besøgte offentlige rum i Hovedstaden med over 1 million årlige besøgende.

Det glæder os derfor at kunne præsentere ARC – I/S Amager Ressourcecenters Bæredygtighedsrapport for 2016.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere