Genbrugspladser er med til at reducere CO2-udslippet
På ARCs genbrugspladser har vi inddelt affaldssorteringerne i farvezoner, som gør det nemmere for dig at navigere pladsen. På den måde, kan du nemmere regne ud hvor du skal hen, for at komme af med dit affald og bidrage til genbrug og genanvendelse.
Annette Van Dijk Jensby er en af ARCs ca. 65 genbrugsvejledere. Genbrugsvejlederne hjælper borgere med at sortere korrekt på en af ARCs 16 genbrugspladser og nærgenbrugsstationer rundt om i Hovedstaden.
Samlet set besøger mere end 1 million mennesker hvert år ARCs genbrugspladser, så der er ofte fart på ude på pladserne. Derfor skal man med Annettes ord godt lide ”at kunne fise rundt”.
Der er brug for god vejledning, for det kan være svært at kende forskel på begreber som malet træ og trykimprægneret træ. ARC udgiver hvert år en sorteringsvejledning: https://www.a-r-c.dk/media/439682/1652-arc-sorteringsvejledning_web.pdf, der hjælper kunderne på vej.
Men det er oftest i den direkte kontakt mellem kunde og genbrugsvejleder, at kundens affald ender i den rette container.
Sortering nytter i høj grad, for ARCs genbrugspladser bidrager positivt til at reducere CO2-udslippet, da 89% af det indsamlede affald bliver genanvendt eller genbrugt. Samlet set fortrænger arbejdet på ARCs genbrugspladser ca. 30.000 ton CO2 hvert år.
ARC har lavet kontrakter med forskellige firmaer, der afhenter det indsamlede og sørger for genanvendelse eller genbrug. Hvert år kommer der mere end 100.000 tons ud på genbrugspladserne. Det svarer til vægten af 16.666 elefanter!
Se video om hverdagen på genbrugspladsen med Annette her: https://vimeo.com/236743498
Denne artikel er del af et tema:
Tema om affald