16.11.2016  |  Klima, miljø og energi

CSR-rapport: ARC Bæredygtighedsrapport

Indhold fra partner Hvad er dette?

Det glæder os at præsentere ARC – I/S Amager Ressourcecenters (herefter kaldet ARC) Bæredygtighedsrapport for 2015. Vi har i år valgt at integrere vores CSR-rapport og vores Miljøredegørelse i én rapport.

Det glæder os at præsentere ARC – I/S Amager Ressourcecenters (herefter kaldet ARC) Bæredygtighedsrapport for 2015. Vi har i år valgt at integrere vores CSR-rapportog vores Miljøredegørelse i én rapport. 

Du kan læse om vores indsats inden for FN Global Compacts fire hovedområder: Miljø, Menneskerettigheder, Arbejdstagerrettigheder og Antikorruption. ARC har valgt at have fokus på ansvarlig leverandørhåndtering i afsnittet om Anti-korruption. 

Du kan også læse om vores arbejde med at optimere forvaltningen af affaldets ressourcer til størst mulig gavn for klima og miljø. 

De fire områder følger kravene fra ARCs tilslutning til FN´s Global Compact samt de krav, der følger af ARCs verifikation af Miljødelen hos Bureau Veritas efter retningslinjer om Eco-Management and Audit Scheme, EMAS. Rapporten opfylder også kravet om rapportering af samfundsansvar i årsregnskabsloven §99a. 

Rapporten er baseret på kvalitative og kvantitative data fra vores forskellige afdelinger. Der ligger et omfattende arbejde bag rapporten med indsamling og intern verificering af de indsamlede data. ARC er miljøcertificeret efter ISO 14001 og EMAS-registeret, og alle miljødata der vedrører EMAS, er verificeret af Bureau Veritas Certifikation Denmark A/S d. 20-04-2016 (Akkrediteringsnummer DANAK DK-V 6002). Verificerede afsnit i rapporten er markeret med * i hovedafsnittets overskrift. Ydermere er ARC arbejdsmiljøcertificeret efter DS/OHSAS 18001 (Nærgenbrugs-stationer, SMOKA og AV Miljø er ikke omfattet af ARCs certificeringer). Rapporten er ikke verificeret i sin helhed af tredjepart. 

Vi anvender Global Reporting Initiative (GRI) G4 som værktøj for vores rapportering. Rapporten indeholder derfor henvisninger til ”Standard Disclosures from the GRI G4 Sustainability Reporting Guidelines”. Henvisninger sker løbende i teksten som indsat parenteser, fx (EC1). For yderligere overblik over rapportens indhold henviser vi til indholdsfortegnelsen og til G4-indholdsindekset bagest i rapporten. 

Indledningen beskriver ARCs virksomhed og udvalgte nøgletal (EC1). For uddybende økonomiske nøgletal henviser vi til Årsrapporten for 2015, som er tilgængelig på vores hjemmeside, a-r-c.dk

Herefter følger en beskrivelse af vores aktiviteter og fremskridt indenfor de fire hovedområder. Vi starter med Miljø, som dækker FN Global Compact områderne 7-9.

Mere fra ARC – I/S Amager Ressourcecenter

ARC – I/S Amager Ressourcecenter

www.a-r-c.dk/

  • arc@a-r-c.dk
  • +45 3268 9300
  • Vindmøllevej 6, 2300 København S

ARCs vision er at bidrage til et bedre miljø og klima til kommende generationer.Vi forvalter affaldets ressourcer, sådan at vi giver materialer, el og fjernvarme tilbage til borgerne og byen.ARC arbejder både for genanvendelse af affaldets ressourcer og energiudnyttelse af affaldet. Vi skal bruge affaldet der, hvor det giver bedst mening i et miljø- og økonomisk perspektiv.Vores genbrugspladser er…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere