03.03.2017 | Kommunikation
CSR-rapport: Arla Corporate Responsibility Rapport 2016
Arla har nu offentliggjort sin nye Corporate Responsibility rapport 2016, der viser, hvordan virksomheden har udviklet sig inden for ansvarlig forretningspraksis i det forløbne år.
Den nye rapport med titlen Vores Ansvar blev godkendt af Arlas repræsentantskab på et møde i Halmstad, Sverige i denne uge og er nu offentlig tilgængelig. Rapporten indeholder eksempler på Arlas CSR-aktiviteter og virksomhedens udfordringer rundt omkring i verden.
"Vores stadigt større internationale virke har indflydelse på mange lokalsamfund. Vores Code of Conduct guider vores adfærd og sikrer, at vi anvender ansvarlige forretningsmetoder, og jeg er glad for at se, hvordan vi har udviklet vores processer, så vi involverer lokale interessenter og deler viden, når vi går ind på nye markeder," skriver Arlas CEO, Peder Tuborgh, i indledningen til dette års rapport.
Arla kan berette om fremskridt inden for flere områder, herunder:
Sundhed og ernæring
Sunde, velsmagende og naturlige produkter med god næringsværdi er kernen af Arlas forretning. Indførelsen af Arla® Nutrition Criteria vil sikre, at produkter med Arla® varemærket altid indeholder en vis grad af naturlige proteiner og calcium og en begrænset mængde af fedt, tilsat sukker og salt. Rapporten giver en status på, hvor langt Arla er nået i dette arbejde.
Bæredygtig mejeriproduktion
Arla kan dokumentere, at mejeriselskabet fortsætter med at vokse på en bæredygtig måde. Trods en øget produktion har Arla reduceret sin CO2-udledning med 12,4 procent i forhold til niveauet i 2005. Arla vil fortsætte dette arbejde for at nå sit mål om at reducere klimapåvirkningen med 25 procent i 2020.
Menneskerettigheder
For at overholde FN’s retningslinjer for menneskerettigheder (UN Guiding Principles for Business and Human Rights) gennemfører Arla menneskerettighedsanalyser for at undersøge de potentielle konsekvenser, når virksomheden overvejer at gå ind på nye markeder med produkter, produktion eller partnerskaber. Disse analyser er en integreret del af Arlas ’due diligence’ processer. I 2016 blev der gennemført analyser af menneskerettighederne på flere markeder inklusiv Bangladesh, Den Demokratiske Republik Congo (DRC), Egypten og Indonesien.
Klima, miljø og energi

Flexible Energy Denmark: Vi både kan og bør udnytte vedvarende energi meget bedre
Et nyligt afviklet digitaliseringsprojekt viser, at der er stor værdi i at frisætte energi- og forbrugsdata på tværs af energisystemer – en smart styring af energiforbruget har nemlig vist besparelser på mindst 5 procent og nogle steder over 30 procent.
Klima, miljø og energi

Landmænd viser stor interesse for opsætning af solceller
LanboNord oplever massiv interesse fra landmænd, der gerne vil etablere solceller i landbruget. Det er nemlig god forretning, lyder det.
Strategi & ledelse

Spirii kåret til verdens bedste grønne startup
Den danske eMobility-platform Spirii er netop kåret til verdens bedste ved årets prisuddeling til Global Startup Awards. Spirii blev den eneste nordiske startup, der tog en pris med hjem.
Klima, miljø og energi

Nu går Det Grønne Forskernetværk i luften
Der var mere end fuldt hus, da forskere fra landets universiteter inviterede til lanceringen af Det Grønne Forskernetværk – et netværk, der skal styrke deres stemme i den offentlige debat, presse universiteter mod en grønnere retning og etablere nye indbyrdes samarbejder.
Klima, miljø og energi

Nyt projekt skal udvikle national standard for måling af biodiversitet
Projektet ’Udvikling af en national metode til kortlægning af bynatur’ skal det næste år være med til at finde en standard for, hvordan man kan måle og registrere biodiversitet i områder med bebyggelse.
Strategi & ledelse

Sådan kan virksomheder reagere på IPCC-rapporten
Udsigterne i FN-organets opsamlingsrapport er dystre. Hvad kan virksomheder gøre for at trække udviklingen i en bedre retning? Der er i hvert fald fem muligheder.