05.01.2017  |  Samfund

Arla og Bilka indsamler plastiklåg til genbrug

For tredje år i træk går Arla og Bilka sammen om en landsdækkende indsamling af plastiklåg fra mælkekartoner, så de kan blive genanvendt frem for at ende på forbrændingen. Målet er at indsamle en halv million låg.

Arla og Bilka sætter for tredje år i træk gang i en fælles indsamling af plastiklåg fra Arlas mælkeprodukter, som skal genanvendes til bl.a. de velkendte, grønne mælkekasser. Indsamlingen går under navnet ’Brug Låget’, og det er en indsamling, som kunderne har været gode til at tage til sig.

”Vi har efterhånden fået etableret en tradition, så danskerne ved, at de kan aflevere deres mælkelåg i Bilka. Vi ser både skoleklasser, institutioner og familier, som samler låg gennem længere tid og afleverer dem i Bilka”, siger Bilkas CSR-ansvarlige Morten Wagner.

Læs også: Bilka og Arla bruger låget i nyt samarbejde

Ambitionen med årets indsamling er at overgå resultatet fra 2016, hvor resultatet lød på knap en halv million låg. Indleveringen af plastiklågene kan gøre en væsentlig forskel for miljøet og sikre et godt indhug i C02-udledningen.

”Vores Øko-mælkekartoner er fremstillet af naturlige materialer, som mindsker CO2-udledningen med hele 20 pct. Og vores plastiklåg er lavet af fornybar plast, så de skærer også en luns af CO2-udledningen og kan bruges igen og igen. Derfor er det vigtigt, at vi får dem retur, og det håber vi, at forbrugerne vil hjælpe os med,” siger Jakob Knudsen, direktør i Arla Danmark.

Danskerne skal blive bedre til at genanvende plastik
Danmark er i dag det EU-land, der genanvender mindst plast fra husholdninger. Bl.a. af den årsag er Danmarks Naturfredningsforening glade for indsamlingen af plastiklåg:

”Når plast genbruges, sparer vi både den olie og energi, der ellers skal bruges på at fremstille ny plastik, og vi undgår, at det ender som plastikspild i naturen, hvor det kan tage flere hundrede år, før det bliver nedbrudt. Vi håber, at indsamlingen kan være med til at sætte mere fokus på genanvendelsen af plastik ude i de danske hjem,” siger energi- og miljøpolitisk seniorrådgiver i Danmarks Naturfredningsforening, Sine Beuse Fauerby.

Læs også: Børn samler afffald til genbrug: plastiklåg forvandles til mælkekasser

Indsamlingen af mælkelåg løber indtil april 2017 og kulminerer med Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling, som 183.000 danskere sidste år deltog i.

Plastiklågene kan indleveres i alle landets Bilka’er fra den 6. januar til og med 2. april 2017.

- KLZ

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere