02.11.2021  |  Strategi & ledelse

ATP skærper klimaambitionerne

ATP vil nu skrue op for klimaambitionerne, så der skabes bedre afkast til medlemmerne og et større fokus på den globale, grønne omstilling. ”Vi har ganske enkelt ikke råd til at lade være”, lyder det fra ATP-topchef.

Pensions- og administrationsselskabet ATP melder nu ud, at de vil fokusere endnu mere på den grønne omstilling. Således vil de investere 200 milliarder kroner i grønne investeringer i 2030 og 100 milliarder kroner i 2025.

”Vi har ganske enkelt ikke råd til at lade være – af to årsager. For det første er det åbenlyst for enhver, at klimaet på kloden har brug for grøn omstilling og konkret handling nu. Det er blandt andet derfor, vi nu kommer med en konkret udmelding allerede til 2025. For det andet vil den grønne omstilling være en fantastisk mulighed for at skabe gode afkast over de næste mange år. Det skyldes ikke mindst, at der indenfor rigtig mange sektorer skal findes nye forretningsmæssige løsninger på eksisterende klimaudfordringer”, siger Bo Foged, der er administrerende direktør hos ATP.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Undersøgelse: Forbavsende få fonde overholder Paris-aftalen

Ud over de finansielle ambitioner vil ATP også stille krav til alle de virksomheder, som ATP investerer i, om i 2025 at rapportere om deres udledning af CO2. Det skal kunne måles, hvor meget man belaster klimaet – og derfor om ATP’s klimaaftryk fra porteføljen når ambitionerne om CO2-neutralitet i 2050 og 70 procents reduktion i 2030.

Målrettet arbejde
Udmeldingen bliver i de kommende år en ledestjerne for ATP’s investeringsmæssige arbejde, og tilgangen skal understøtte det overordnede formål om at skabe langsigtet værdi for deres 5,4 millioner medlemmer. ATP anerkender desuden, at den aktuelle klimakrise er en presserende udfordring, og derfor er der brug for handling i stor skala nu.

Læs også: Bæredygtige fonde kan stadig indeholde investeringer, der langt fra vil kunne klassificeres som grønne

”At nå 100 milliarder kroner i grønne investeringer på få år er en ambitiøs udfordring. Vi vil bruge pengene dér, hvor afkastet er attraktivt, og hvor en omlægning fra sort til grøn virkelig batter. Hvis vi skal gøre en mærkbar forskel for klimaet – og samtidig sikre medlemmerne gode afkast – så skal vi også turde lægge indsatsen i de sektorer, der for alvor belaster klimaet i dag, men som har viljen og eksekveringskraften til at reducere deres eksisterende CO2-udslip”, siger Bo Foged og fortsætter:

”Det er vigtigt at turde træffe de valg – også selv om det betyder, at vi også kommer til at lave investeringer, der ikke bare er grønt i grønt, og hvor omstillingen har fundet sted. Det flytter ikke meget for klimaet og giver ofte ikke et lige så attraktivt afkast”.

Ambitionerne er afgivet under en række forudsætninger, som findes her.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere