29.10.2021  |  Strategi & ledelse

Undersøgelse: Forbavsende få fonde overholder Paris-aftalen

Carbon Disclosure Project (CDP) har fornylig offentliggjort en rapport, der afslører, at langt størstedelen af verdens investeringsfonde ikke bidrager til at holde den globale temperaturstigning på under 1,5 grader. Det er katastrofalt, mener direktør.

En analyse af over 16.500 investeringsfonde verden viser, at under 0,5 procent af fondenes aktiver er i overensstemmelse med Paris-aftalens temperaturmål. Over 60 procent af investeringsfondene er på ved mod en temperaturstigning på 2,75 procent.

Det er mildest talt foruroligende, hvis man spørger den grønne nonprofitorganisation CDP, som står bag undersøgelsen. Det skriver Børsen.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: IMF: Langt flere bæredygtige investeringer er altafgørende

”Den her data er katastrofal. På trods af stigende forpligtelser til fra den finansielle sektor og et tilsyneladende ESG-boom, er det ikke en gang 1 procent af investeringsfondene, der overholder Paris-aftalen”, siger Laurent Babikian, direktør for kapitalmarkeder hos CDP.

Hos Nordea anerkender man CDP’s rapport og påpeger samtidig at en grønnere portefølje skal sikres i samarbejde med kunderne.

“Som kapitalforvalter kan vi gøre noget. Som kapitalejer kan vi gøre mere. Men vi skal have en dialog med kunderne, om vi kan omlægge investeringsfonde til noget grønnere, når der allerede forelægger aftaler for fondenes strategi. Heldigvis er der mange kunder, der gerne vil være med til omstillingen”, siger Eric Pedersen, direktør for ansvarlige investeringer hos Nordea Asset Management til Børsen.

Læs også: Danske Bank sætter nye klimamål for at undgå investeringer i fossil energi

Laurent Babikian er enig, men understreger samtidig at investorer og myndigheder også har et ansvar i at fremskynde den grønne omstilling.

”Analysen er et røntgenbillede af industrien og på samme tid et ’reality-tjek’ til finansverdenen i at ændre deres porteføljer, så de overholder aftalen om 1,5 grader. Det kan både ske ved at rykke investeringer, men også at påvirke de investeringer man har til at blive grønnere”, siger han til Børsen.

- HCL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere