24.09.2018  |  Klima, miljø og energi

Bæredygtig modeapp skal hjælpe forbrugere

Appen Good on You bedømmer brands ud fra miljø og etik – den skal gøre modevirksomheder transparente og hjælpe forbrugerne med at vælge bæredygtigt.

Det kan være svært for forbrugerne at regne ud, hvilke brands der er klimavenlige og har god etik – og det selvom flere og flere går op i at shoppe bæredygtigt. En australsk app, Good on You, rangerer mærker efter dyrevelfærd, arbejdsforhold og miljø, skriver fashionforum.dk.

Da Good on You blev lanceret i Australien, var der 10.000 mennesker, som downloadede appen i løbet af de første otte dage. Et par måneder efter appen kom på det globale marked, har mere end 160.000 forbrugere downloadet appen.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Modebranchens bæredygtighed: overvurderet eller rollemodel?

“Vores vision er at bidrage til en verden, hvor forbrugernes efterspørgsel driver modebrands til at være bæredygtige og fair i deres forretning. De fleste forbrugere vil gerne handle mere bæredygtigt, men for rent faktisk at kunne gøre noget ved det, har de brug for bedre adgang til brugervenlig, etisk information,” siger CEO og medstifter Gordon Renouf til Fashion United.

Den australske app har mere end 2.000 forskellige brands, inklusiv store navne som Burberry og Gucci samt skandinaviske mærker som Acne Studios og Ganni. Good on You-teamet vil dog gerne udvide til 10.000 brands i den kommende fremtid.

Gennemsigtighed for forbrugerne
Teamet bag den australske app har gjort sådan, at Good on You både bruger data fra virksomhedernes egne offentlige opgørelser samt certifikationsskemaer, som f.eks. Fair Trade. Dermed får en virksomhed en dårligere score, hvis de ikke har offentliggjort deres informationer.

Det danske modebrand Ganni har f.eks. kun scoret én ud af fem på rangeringslisten, fordi appskaberne ikke mener firmaets oplysninger er tilgængelige – selvom Ganni reklamere sig som bæredygtige.

Læs også: Vesten importerer varer produceret af 'moderne slaver'

“Det er essentielt, at brands er transparente omkring deres produktion – hvor og hvordan deres tøj bliver lavet både i forhold til leverandører og materialer. Uden transparens kan hverken forbrugerne eller samfundet generelt stille mærkerne til regnskab for det ansvar, de har, og de har heller ingen grund til at tro på de bæredygtige løfter, virksomheden udlægger,” lyder det fra Gordon Renouf til Fashion United.

Appen skal ifølge stifterne bruges til både at oplyse forbrugerne samt promovere de mest bæredygtige modevirksomheder. Good on You er gratis at bruge og kan hentes i App Store og Google Play.

- SN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere