Bæredygtige mødesteder skaber fællesskaber

Steder, som inviterer til afslapning, gode stunder og dialog på tværs, kan skabe muligheder for fællesskaber, hvor nye ideer opstår. Jyske Bank er initiativtager til NaboRum, hvor lokale projekter skal skabe et rum mellem naboer, der gør en forskel for miljøet og fællesskabet.

Et Grønnere og bedre NaboRum i Aarhus

Et glimrende eksempel på dette er Kulturgyngen i Mejlgade, som var en af de tre vindere af NaboRum i Aarhus i 2016. Foreningen har i samarbejde med Jyske Bank, Flügger og Arkitektskolen i Aarhus skabt et helt nyt byrum med grønne mure og en scene til glæde for mere end 200 daglige brugere og aarhusianerne generelt. Under Aarhus festuge i 2017 blev vinderne præmieret, og du kan læse mere om projekterne her:

NaboRum på Lolland med saft og kraft, et samlingssted i skoven til alle generationer og sanse-oplevelser langs Jernbanestien

I 2018 rykkede NaboRum til Lolland for at udbrede de gode erfaringer fra Aarhus. I foråret blev der også her afholdt konkurrence om de bedste lokale projektforslag, hvor 3 vindere blev fundet i skarp konkurrence blandt 20 ansøgere. 

Du kan læse om Lollands 3 vinderprojekter her:

Lokale ildsjæle på Lolland gør forskellen

Afdelingsdirektørerne i Maribo og Nakskov glæder sig til, at de 3 projekter skal realiseres: ”Vinderprojekterne er drevet af lokale ildsjæle, der vil gøre en forskel for lollikkere og nogle af Lollands mange fællesskaber”, udtaler Steen Godske Svendsen, afdelingsdirektør i Jyske Bank-afdelingen i Maribo. Susan Søgren, afdelingsdirektør i Nakskov-afdelingen supplerer: ”Projekterne bliver til gavn for ikke bare de lokale brugere, men også på tværs af Lolland og for turister, der kommer til øen. Vi er spændte på at følge udviklingen og samarbejdet med de lokale foreninger.”

Sammen om at løfte i flok

Partnerskaber er, som eksemplerne i Aarhus og på Lolland viser, alfa og omega. Jyske Bank-koncernens CSR aktiviteter foregår derfor altid i tæt samarbejde med forskellige partnere fra markedet, civilsamfundet og det offentlige. Det skaber de bedste resultater, og samtidig bliver effekten forankret i lokalområdet, så samarbejdet fortsætter. Sådanne lokale samarbejder har derudover også positive afledte effekter med øgede erhvervsaktiviteter og på Lolland fx potentialet for vækst i oplevelsesøkonomien og turismen.

”I Jyske Bank investerer vi også i relationer og partnerskaber, og målet med NaboRum er netop at skabe bedre fællesskaber og bæredygtige lokalmiljøer igennem borgerinddragelse rundt omkring i Danmark”, fortæller Lene Hjorth, CSR Direktør i Jyske Bank og fortsætter: ”Vi bidrager med vores mangeårige erfaringer i det bebyggede område, vores stærke erhvervsnetværk, projektledererfaring og kommunikative kapacitet. Det er opløftende og positivt at opleve, hvordan lokale foreninger og fællesskaber i samlet flok kan realisere potentialerne i små og større projekter”.

09.01.2021Jyske bank

Sponseret

Ny analyse estimerer Jyske Banks indirekte CO2e-udledning

06.03.2020Jyske bank

Sponseret

Bæredygtige mødesteder skaber fællesskaber

10.12.2018Jyske bank

Sponseret

CSR kan bruges til at forbedre tilliden

19.09.2018Jyske bank

Sponseret

Billige cykler til studerende i Lyngby-Taarbæk

25.04.2018Jyske bank

Sponseret

Jyske Bank-koncernens bæredygtighedsindsats og redegørelse for samfundsansvar 2017

24.04.2018Jyske bank

Sponseret

Grønlandske MurMalerier skal motivere unge til at tage en uddannelse