04.11.2020  |  Samfund

Bæredygtighedsrapportering som et strategisk styringsværktøj: Ørsted vinder CSR Prisen 2020

Indhold fra partner Hvad er dette?

Ørsted har vundet CSR Prisen 2020, der hylder den bedste bæredygtighedsrapportering blandt store danske virksomheder.

HKH Kronprinsesse Mary overrakte prisen til Jakob Askou Bøss, strategi- og kommunikationsdirektør i Ørsted, ved en ceremoni på Børsen i mandags. 

Det er første gang, Ørsted har vundet CSR Prisen, som uddeles årligt af FSR, som er brancheforeningen for revisionsfirmaer i Danmark.

”I Ørsted fungerer vores bæredygtighedsrapportering som et strategisk styringsværktøj for hele virksomhedens arbejde med bæredygtighed,” siger Jakob Askou Bøss, og han fortsætter: ”På et årti har vi flyttet os fra at være Danmarks største CO2-udleder til i dag at rangere som verdens mest bæredygtige selskab og en af de største globale aktører i at drive den grønne omstilling af verdens energisystemer. I vores seneste bæredygtighedsrapportering fremlægger vi en udtømmende og videnskabeligt funderet klimahandlingsplan. Handlingsplanen vil gøre Ørsted til et CO2-neutralt selskab allerede i 2025 og med en fuldt CO2-neutral værdikæde i 2040. Vi er meget stolte over at modtage CSR Prisen 2020.”

Læs Ørsteds bæredygtighedsrapport (kun på engelsk): Carbon neutral to stop global warming at 1.5 °C

Læs FSR’s pressemeddelelse: Best in Class: Arla, Mærsk og Ørsted vinder CSR Prisen 2020

En rapport, der afspejler Ørsteds strategiske omstilling 
Ifølge dommerne var Ørsteds rolle i forhold til at drive den grønne omstilling, virksomhedens langsigtede klimamål samt den store åbenhed i formidlingen til investorerne hovedårsagerne til sejren. Du kan læse dommernes evaluering her.

Ifølge Jakob Askou Bøss skal Ørsteds seneste årsrapportering om bæredygtighed ses i lyset af virksomhedens transformation fra at være en fossilt baseret energivirksomhed til en energivirksomhed baseret på vedvarende energi. “Rapporten indrammer hele den transformation, vi har været igennem som virksomhed,” siger han.

I alt blev 67 børsnoterede og ikke-børsnoterede virksomheder nomineret til CSR Prisen 2020. Arla vandt årets pris for ikke-børsnoterede virksomheder, mens Ørsted og A.P. Møller – Mærsk delte prisen for børsnoterede virksomheder.

FSR har tidligere anerkendt Ørsted som en ’rollemodel’ inden for bæredygtighedsrapportering i forbindelse med virksomhedens års-, ESG- og bæredygtighedsrapport for 2017.

Læs mere om bæredygtighed i Ørsted

Pressekontakt:
Anders Stougaard, Ørsted Media Relations
9955 6739

Om Ørsted
Ørsteds vision er at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi. Ørsted udvikler, opfører og driver hav- og landvindmølleparker samt bioenergi-, solcelle- og energilagringsanlæg og leverer energiprodukter til sine kunder. Ørsted topper i 2020 Corporate Knights' Global 100-indeks over verdens mest bæredygtige virksomheder og rangerer på klimaorganisationen CDP's A-liste for sin globalt førende indsats mod klimaforandringer. Ørsted har 6.500 medarbejdere og har hovedsæde i Danmark. Ørsteds aktier er noteret på Nasdaq Copenhagen (Orsted). Selskabet havde i 2019 en omsætning på 67,8 mia. kr. (9,1 mia. euro). Du kan læse mere om Ørsted på orsted.com eller ved at følge os på Facebook, LinkedIn, Instagram og Twitter.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere