14.06.2022  |  Strategi & ledelse

Bank sender alle medarbejdere på ESG-uddannelse

Som det første pengeinstitut i Danmark sender Sparekassen Kronjylland samtlige medarbejdere på uddannelse i bæredygtighed. Det skal give dem indsigt og klæde rådgiverne på til at snakke bæredygtighed med kunderne.

Med udgangspunkt i et øget strategisk fokus på ESG har Sparekassen Kronjylland besluttet, at alle medarbejdere skal en tur på skolebænken.

"Vi har valgt at investere massivt i uddannelse af vores medarbejdere indenfor bæredygtighed, fordi vi tror på, at den bæredygtige dagsorden vil få indflydelse på alt, hvad vi gør i fremtiden," forklarer Marlene Bay Møller, Områdedirektør for HR og Kommunikation i Sparekassen Kronjylland.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Bæredygtighed på skoleskemaet
Uddannelsesforløbet er tilrettelagt af IBA Erhvervsakademi Kolding i samarbejde med rådgivningsvirksomheden Hansen & Ersbøll Agenda og bygger på akademifaget Bæredygtig Forretningsforståelse. Det består af to moduler. På modul 1 får alle medarbejdere et fælles bæredygtigt fundament og undervisning i Sparekassens bæredygtige profil, mens modul 2 er målrettet de specifikke jobfunktioner.

For erhvervsrådgivere, investerings- og formuerådgivere samt kreditrådgivere på erhvervsområdet betyder det, at de får en akkrediteret efteruddannelse i bæredygtighed normeret til 5 ECTS.

"Her får de kompetencerne til at snakke bæredygtighed med kunderne. Det er ikke bare et kursus, men et uddannelsesforløb, hvor de har tid til at inddrage deres kunder undervejs og omsætte den viden, de får," forklarer Allan Klein Mikkelsen, uddannelseschef ved IBA Erhvervsakademi Kolding.

For privatrådgivere, kreditrådgivere på privatområdet samt ledere i Sparekassen tilrettelægges modul 2 specifikt til deres jobfunktioner.

Brug for at snakke bæredygtighed med kunderne
At der er behov for at snakke bæredygtighed med kunderne, viser en undersøgelse foretaget af Erhvervsstyrelsen i 2021. Her svarede hver femte SMV, at de slet ikke arbejder med grøn omstilling, mens kun hver tredje er gået i gang. Samtidig påpeger SMV Danmark, at mange SMV’ere mangler viden og rådgivning på området.

"Mange SMV’ere ser bæredygtighed som noget dyrt, men nøglen er at få forretning, indtjening og impact til at gå hånd i hånd, og her kan rådgiverne være med til at hjælpe, fordi de i forvejen har blik for økonomien," fortæller Lotte Hansen, partner i Hansen & Ersbøll Agenda, der arbejder med bæredygtig forretningsudvikling, og har rådgivet Sparkassen Kronjylland i udviklingen af satsningen..

Allan Klein Mikkelsen roser da også Sparekassen Kronjylland for deres satsning:

"Det er en stor satsning at sende samtlige medarbejdere på uddannelse. Det er ikke bare noget, man gør. Samtidig gør Sparekassen Kronjylland det på en professionel måde, hvor de er med til at udvikle uddannelsen sammen med os, hvilket gør, at vi sikrer kvaliteten i uddannelsen, og at der kommer flere perspektiver med,” roser uddannelseschefen.

Første undervisningshold starter 13. juni.

- EHS

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere