18.01.2019  |  Klima, miljø og energi

End Plastic Waste

Indhold fra partner Hvad er dette?

Næsten 30 virksomheder, som repræsenterer forskellige dele i værdikæden for plast- og konsumentprodukter, bidrager med over 1 mia. dollar for at afhjælpe plastaffald i naturen. BASF støtter Alliance to End Plastic Waste for at fremme arbejdet med at finde løsninger på det globale plastaffaldsproblem.

Plast er i høj grad et innovativt og nødvendigt materiale indenfor mange forskellige områder og således  også for værdifuldt til at ende som affald i naturen. Løsningen på problemet ligger især i den menneskelige adfærd og håndtering af affald.

Forskning lavet af Ocean Conservancy viser at last i havene fortrinsvist kommer fra affald, der ligger på land og blæser ud i havet. Det meste plastaffald spredes via floder og kan spores tilbage til 10 store floder i verden, hvoraf majoriteten er placeret i Asien og Afrika. Mange af disse floder løber gennem tæt befolkede områder, som ikke har en infrastruktur for affaldsindsamling og genanvending, hvilket resulterer i store problemer med spredning af affald.

BASF er i dag med til at stifte en global alliance omfattende af næsten 30 virksomheder, som skal arbejde med avancerede løsninger for at mindske og eliminere plastaffald i naturen, især i havene. Alliance to End Plastic Waste (AEPW) har forpligtet sig til at bidrage med over 1 mia. dollars med målsætning om at investere 1,5 mia. dollars over de næste fem år for at gøre op med plastaffald i naturen. Dette vil også inkludere løsningsforslag for, hvorledes plastaffald bedre kan indgå i en cirkulær økonomi.

”Plastaffald i naturen og især i havene er en global udfordring, som kræver handling og stærkt lederskab. Derfor er vi medstiftere af Alliance to End Plastic Waste, da vi ønsker at fremme løsninger, som effektivt bidrager til at afhjælpe det globale plastaffaldsproblem,” forklarer Mark Meier, Adm. Dir. BASF Norden/Baltikum, ”Med et fokus på at eliminere plastaffald i naturen, ønsker vi samtidig også at fremhæve de fordele plast netop bidrager med. Plast er en vigtig ressource for både mennesker, sundhed og bæredygtighed i vores samfund. Med en omfattende, strategisk tilgang kan vi både beholde alle fordelene ved plast samtidig med, at vi eliminerer plastaffald i naturen.”

Alliance to End Plastic Waste vil initiere handlingsplaner, hvor behovet er størst, hvilket vil inkludere projekter, som vil bidrage inden for fire nøgleområder:

  • Udvikling af infrastruktur for at håndtere affald og øge genanvendelse.
  • Innovation for at avancere og opskalere nye teknologier, som understøtter indsamling og genanvendelse af plastaffald og gør plastaffald til en værdifuld ressource.
  • Uddannelse og engagement hos regeringer på alle niveauer, virksomheder og samfund for at skabe handling.
  • Rydde op i områder med høj koncentration af plastaffald i naturen såsom i floder, der fører store mængder af affald fra land ud i havene.

Plast er en værdifuld ressource – også som affald – og må behandles sådan. Med BASF nyeste projekt, ChemCycling, arbejder virksomheden også mod at lave nye produkter af kemisk genanvendt materiale.

Hos BASF ser man ChemCycling som et væsentlig bidrag til løsningen af det globale plastaffaldsproblem og er overbevist om, at man gennem samarbejde med interessenter nok skal finde løsninger på de åbne spørgsmål af mere teknisk, økonomisk og regulatorisk karakter.

Mere fra BASF

BASF

www.basf.com/dk

Hos BASF skaber vi kemi for en bæredygtig fremtid. Vi kombinerer økonomisk succes med miljøbeskyttelse og social ansvarlighed. De mere end 117.000 ansatte i BASF Group arbejder for at bidrage til succes for vore kunder, som man finder i næsten alle brancher og i næsten alle lande over hele verden. Vores produktportefølje er opdelt i fire segmenter: Chemicals,…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere