25.05.2021  |  Klima, miljø og energi

Behov for fælles grønne rapporteringsmetoder

Indhold fra partner Hvad er dette?

Dansk Erhvervs medlemmer forventer en stigende efterspørgsel efter grønne løsninger frem mod 2025. Derfor har over halvdelen allerede i dag fokus på at gøre deres produkter og serviceydelser mere klimavenlige.

Danmark har en målsætning om at reducere CO2-udledningen med 70 pct. i 2030. Derfor har virksomhederne en vigtig rolle som både leverandører og aftagere af klimavenlige løsninger.

Dansk Erhverv har undersøgt medlemmernes fokus på klima, her-under deres arbejde med internationale rammeværktøjer for produkter/services, der sætter fokus på klima, og deres rapportering på virksomhedsniveau.

Kunderne efterspørger grønne løsninger
Undersøgelsen viser, at virksomhederne forventer en stigning i efterspørgslen efter grønne løsninger frem mod 2025. Det gælder 71 pct. af virksomhederne med produktsalg og 59 pct. af virksomhederne med salg af serviceydelser. Derfor har mange allerede i dag fokus på at gøre deres produkter og serviceydelser mere klimavenlige. 61 pct. af virksomhederne med produktsalg har fokus på at gøre deres produkter mere klimavenlige; det tilsvarende tal for serviceydelser er 52 pct.

Behov for fælles, internationale rapporteringsmetoder
24 pct. af virksomhederne i undersøgelsen arbejder i dag med internationale rammeværktøjer, der viser, at de har fokus på miljø og klima. De har kunnet angive at arbejde med 15 forskellige certificeringsordninger/standarder, men alligevel svarer en femtedel ”Ingen af ovenstående”. Det tyder på, at der i dag ikke er enighed om, hvordan man skal opgøre og rapportere om miljø- og klimaindsatser. 

Læs mere om 'behovet for fælles grønne rapporteringsmetoder' her 

Mere fra Dansk Erhverv

Dansk Erhverv

WWW.DANSKERHVERV.DK

Dansk Erhverv er erhvervsorganisation og arbejdsgiverforening for fremtidens erhverv. Vi repræsenterer 17.000 virksomheder og 100 brancheorganisationer inden for handel, rådgivning, oplevelse, transport og service.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere