11.10.2017  |  Klima, miljø og energi

Berendsen forlænger arbejdstøjets levetid – uden at gå på kompromis med kvaliteten

Indhold fra partner Hvad er dette?

Selvom bæredygtighed er en megatrend, smider medarbejdere straks deres arbejdstøj ud, hvis lynlåsen går i stykker, eller en syning revner. Men hos Berendsen gør vi alt for at reparere tøjet, så det holder længere – og samtidig garanterer vi landets virksomheder, at deres arbejdstøj altid lever op til de højeste standarder.

51 % af medarbejdere reparerer ikke arbejdstøjet
Bæredygtighed og genbrug er blevet en megatrend, som forbrugere efterspørger, og virksomheder markedsfører sig på verden over – og med globale klimaforandringer, der gør vores fælles fremtid usikker, vil trenden fortsætte længe. Men sideløbende hersker der en omfattende brug-og-smid-væk-kultur, som afspejler sig i medarbejderes håndtering af deres slidte arbejdstøj: En undersøgelse viser, at hvis virksomheder ikke har en professionel tekstilservice-partner, så udskifter 51 % af medarbejderne deres arbejdstøj med nyt, når det går i stykker – i stedet for at få det repareret.

Berendsen forlænger tøjets levetid markant
Hos Berendsen har vi derimod gode resultater med at reparere det kvalitetstøj, vi udlejer og vasker for vores kunder. Levetiden på vores arbejdstøj er markant højere end hos de virksomheder, som selv står for indkøb, vask og vedligehold af deres tøj. Anne-Sophie Stokbro, som er CSR-chef hos Berendsen Danmark, forklarer:

”Bæredygtighed er for os ikke kun en megatrend. Det er en af Berendsens grundværdier og gennemgribende for vores forsyningskæde. Derfor er vores landsdækkende vaskerier udstyret med professionelle symaskiner og erfarne syersker, der kan reparere tøj, så det opfylder de højeste kvalitetskrav. Og vores specialudviklede vaskeprocesser gør os i stand til at bruge færre kemikalier og mindre varme, hvilket skåner tøjet under vasken og forlænger tekstilernes levetid.”

Kvalitetstjek sikrer, at arbejdstøjet opfylder alle standarder
Selvom vi hos Berendsen gør alt for at forlænge tøjets levetid, går vi aldrig på kompromis med kvaliteten. Vi har udarbejdet nogle faste, nedskrevne kvalitetskrav, som alt repareret tøj skal leve op til. Derudover kontrollerer vores eksperter løbende, om tøjet stadig opfylder EU’s og Arbejdstilsynets krav, eller det er tid til f.eks. at:

• erstatte tøjets reflekser, hvis de ikke længere lever op til standarderne 
• udskifte arbejdstøj, som synligt har mistet nogle af sine vigtige sikkerhedsfunktioner
• tilpasse tøjet, så det fremadrettet opfylder virksomhedens individuelle hygiejne-,   sikkerheds- og miljøkrav

”Vi samarbejder med nogle af landets førende virksomheder, som har hundredvis af medarbejdere, hvis arbejdstøj skal opfylde høje standarder – og vores ansvar, for at de virksomheder lever op til alle krav, tager vi meget seriøst. Hvis så store virksomheder selv skulle stå for at reparere og løbende holde opsyn med standarden på alle ansattes arbejdstøj, ville det kræve meget tid, så vores kvalitetstjek af tøjet frigiver samtidig deres arbejdstid”, siger Anne-Sophie Stokbro.

Vil du mere om hvilke CSR-mæssige og totaløkonomiske fordele, din virksomhed kan få ved at samarbejde med en tekstilpartner, som tager hensyn til miljøet i alle led af forsyningskæden? Ring på tlf. 70 13 33 31 eller send os en mail på: pmsupport@berendsen.dk – så svarer vi på mailen indenfor et døgn.

Mere fra Berendsen Textil Service A/S

Berendsen Textil Service A/S

www.berendsen.dk

Berendsen Danmark tilbyder bæredygtige tekstil- og hygiejneløsninger og svanemærket vaskeriservice, hvor forbruget af vand, energi og vaskemidler ligger under Svanemærkets krav. Berendsen var én af de 10 første virksomheder i Danmark, der blev CSR-certificeret, og i 2019 blev Berendsen verdensmålcertificeret af Bureau Veritas som den første virks…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere