Berendsen sparer miljøet for affald – ved at forlænge arbejdstøjets levetid

At reducere affald og være bæredygtige er en megatrend – alligevel smider medarbejdere straks deres arbejdstøj ud, hvis lynlåsen går i stykker, eller en syning revner. Men hos Berendsen gør vi alt for at reparere tøjet, så det holder længere – og samtidig garanterer vi landets virksomheder, at deres arbejdstøj altid lever op til de højeste standarder.

51 % af medarbejdere reparerer ikke arbejdstøjet, men smider det ud som affald
Affaldsreduktion, genbrug og bæredygtighed er megatrends, som forbrugere efterspørger, og virksomheder markedsfører sig på verden over. Men sideløbende hersker der en omfattende brug-og-smid-væk-kultur, som afspejler sig i medarbejderes håndtering af deres slidte arbejdstøj: En undersøgelse viser, at hvis virksomheder ikke har en professionel tekstilservice-partner, så udskifter 51 % af medarbejderne deres arbejdstøj med nyt, når det går i stykker – i stedet for at få det repareret.

Berendsen minimerer affaldet og forlænger tøjets levetid markant
Hos Berendsen har vi derimod gode resultater med at reparere det kvalitetstøj, vi udlejer og vasker for vores kunder. Det sparer miljøet for affald, og levetiden på vores arbejdstøj er markant højere end hos de virksomheder, som selv står for indkøb, vask og vedligehold af deres tøj. Anne-Sophie Stokbro, som er CSR-chef hos Berendsen Danmark, forklarer:

”Vores mål er at have en ”cirkulær økonomi”, som er værdifuld både for forretningen og miljøet. Vi har fokus på at sikre, at vores tekstiler – i stedet for at ende hurtigt som affald – får det længst mulige liv og kan indgå i værdikæden igen. Derfor er vores landsdækkende vaskerier udstyret med professionelle symaskiner og erfarne syersker, der kan reparere tøj, så det opfylder de højeste kvalitetskrav. Og vores specialudviklede vaskeprocesser gør os i stand til at bruge færre kemikalier og mindre varme, hvilket skåner tøjet under vasken og forlænger tekstilernes levetid. Men at have cirkulær økonomi betyder også, at vi stiller krav allerede i indkøbsfasen om, at tekstilerne skal kunne vaskes igen og igen uden at miste kvaliteten. Det er jo ikke nok, at en virksomhed udfordrer sig selv på, hvor de skal gøre af affaldet – man bør også stille det kritiske spørgsmål: Kunne produktet have holdt længere i sin første livsfase?”

Affaldet får et nyt liv, når produktkvaliteten ikke lever op til standarden
Selvom vi hos Berendsen gør meget for at reducere affald og forlænge tøjets levetid, går vi aldrig på kompromis med kvaliteten. Vi samarbejder med nogle af landets førende virksomheder, hvis arbejdstøj skal opfylde høje sikkerheds-, miljø-, og hygiejnestandarder, og vores eksperter kontrollerer løbende, om tøjet stadig lever op til kravene. Når tøjet ikke længere kan bruges af vores kunder, gør vi en stor indsats for at give det et nyt liv, eksempelvis igennem følgende tiltag:

  • I samarbejde med Middelfart Kommune og hjælpeorganisationen SOS-Gambia har vi sendt 22.000 stykker aflagt Berendsen-arbejdstøj til elever på en Teknisk Skole i Gambia
  • Hver uge sender Berendsens renrumsvaskeri ca. 75 kilo aflagte kitler og dragter til Global Medical Aid, som bliver brugt på hospitaler og klinikker i verdens fattige lande
  • Berendsen samarbejder lige nu med brancheforeningen om et projekt, der skal afdække, om det er muligt at genbruge tekstilfibrene fra udslidt og kasseret Berendsen-tøj til f.eks. produktion af møbelpolstring og bordplader

Vil du vide mere om hvilke CSR-mæssige og totaløkonomiske fordele, din virksomhed kan få ved at samarbejde med en tekstilpartner, som tager hensyn til miljøet i alle led af forsyningskæden? Ring til os på tlf. 70 13 33 31 eller send os en e-mail på: pmsupport@berendsen.dk – vi svarer på din mail indenfor et døgn.

Om cirkulær økonomi:

  • I mange år har verden haft en lineær økonomi, hvor vi udvinder råstoffer, fremstiller produkter, forbruger – og smider ud. Det skaber enorme mængder affald og et overforbrug af naturens ressourcer.
  • Cirkulær økonomi er det modsatte af lineær økonomi: Målet er at holde produkter, materialer og naturens ressourcer i det økonomiske kredsløb kontinuerligt eller længst muligt.
  • Den cirkulære økonomis fokus er både at forebygge affald ved f.eks. at reparere eller opgradere produkter – og at genanvende produkter og deres indhold.

Denne artikel er del af et tema:

Tema om affald

25.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Nye analyseresultater viser hvorfor det er vigtigt at vaske måtter

19.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ 2025-mål for genanvendelse er allerede opnået

09.09.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Det skal være lettere at vælge cirkulært - Derfor lancerer Elis Again

12.07.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Sammen med High:five giver Elis utilpassede unge en chance på arbejdsmarkedet

12.07.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ tekstilstøtte sikrer flere og ekstra gode ferieoplevelser til udsatte børn

10.06.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Mindre kørsel og smartere leveringer hos Elis: Samdistribution gavner både kunder og miljøet