01.08.2017  |  Klima, miljø og energi

Bestseller-kæde vil undgå giftigt bomuld

I et samarbejde med Better Cotton Initiative har Bestseller-kæden Only en ambition om at gøre alle bomuldsprodukter miljøvenlige inden 2020.

I efterårskollektionen, som lige nu er på vej på markedet fra tøjmærket Only, er 20 procent af bomuldsprodukterne fremstillet i Better Cotton, der er et miljøvenligt og bæredygtigt bomuld, der er godkendt af den internationale non-profitorganisation Better Cotton Initiative.

Samtidig er Only, der er en af Bestsellers butikskæder, i fuld gang med at informere samtlige leverandører om kravene til 100 procent Better Cotton, som alle i fremtiden skal leve op til.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Det sker som en del af de strategiske ambitioner i forhold til bæredygtighed, skriver Ikast Avis.

Læs også: Endnu en undersøgelse efterlyser transparens i tøjindustrien

Vi har en forpligtigelse
Udover de modemæssige nyheder vil 20 procent af bomuldsprodukterne i den nye kollektion ligeledes være mærket med en helt ny label med ordene ’Better Cotton’:

”Jeg glæder mig over, at vores organisation bevæger os i den retning. Med vores størrelse har vi også en forpligtigelse”, siger Finn Poulsen, der er direktør i Only og ceo og partner i Only Stores, til Ikast Avis.

Better Cotton Initiative er en international non-profitorganisation, som siden 2005 har arbejdet for at forbedre den globale bomuldsproduktion.

Det gælder både medarbejdere, der producerer bomulden, og miljøet, som bomulden vokser i. På den måde er det endvidere muligt at gøre bomuld til en bæredygtig råvare.

Læs også: Mode og tekstil: Vil det nogensinde lykkes?

Bæredygtighed vil ikke svække konkurrenceevne
Selvom Only har sat sig nogle ambitiøse mål i forhold til bæredygtighed, betyder det imidlertid ikke, at kædens konkurrenceevne vil svækkes.

Ifølge Jesper Rasmussen, der er international produkt- og indkøbschef i Only, har Better Cotton Initiative nemlig investeret globalt i at uddanne bomuldsbønderne og effektivisere deres produktion:

”For eksempel uden brug af pestiider og ved at kontrollere og minimere forbruget af vand i produktionen. For bønderne har det derfor ikke krævet store tekniske investeringer at blive Better Cotton-godkendt. Det betyder, at de kan sælge bomulden til samme pris som konventionelt produceret bomuld”, siger han til Ikast Avis.

Senest i 2020 skal samtlige af Only’s bomuldsleverandører kunne levere op til 100 procent-kravet til Better Cotton-bomuld.

- EL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere