21.09.2022  |  Supply chain

Bestseller-kunder kan nu klimakompensere deres fragt

Når kunderne shopper på Bestsellers webshops i store dele af Europa, kan de nu gennem udvalgte fragtfirmaer klimakompensere for det aftryk, fragten sætter på kloden.

Når kunderne er onlineshopper på Bestsellers hjemmesider, kan de fremover få klimakompenseret forsendelsen – uden ekstrabetaling.

I samarbejde med en række af Europas pakkefirmaer vil Bestseller nu tilbyde sine kunder at klimakompensere, når de handler hos modevirksomheden. Uden ekstrabetaling.

Derfor vil den klimakompenserede fragt være en standard leveringsmetode, der skal gøre det nemt for kunden at støtte op om initiativet.

”Vi ved, at en del af vores CO2-udledning ligger indenfor logistisk, og derfor arbejder vi intenst på at reducere alle de steder, vi kan. Men der er også noget transport, vi ikke selv står for, og hvor en vis udledning er uundgåelig. Derfor er vi glade for, at flere af de fragtfirmaer, vi samarbejder med, tilbyder at klimakompensere den transport, de har, og det vil vi gerne tilbyde vores kunder, når de handler hos os”, siger Anders Frost Nygård, der er ansvarlig for Bestsellers onlineleveringer.

Læs også: Svanemærket kommer først med certificering af en særlig slags transport

På tværs af Europa
Det nye tilbud til kunderne sker i samarbejde med transportfirmaerne DHL, La Poste Groupe, Swiss Post, PostNL og PostNord, der står for transporten og derfor også varetager klimakompensationen.

Og det rulles ud til kunder i Tyskland, Frankrig, Schweiz, Holland og Danmark.

”Klimakompensationen er ikke den bedste løsning. Ideelt ville være at kunne reducere selve CO2-udledningen helt til en start i stedet for at kompensere for denne efterfølgende. Men med den teknologi og infrastruktur, vi har til rådighed i dag, er det en af de bedste muligheder, der er, når det kommer til at kompensere CO2-aftrykket indenfor transportområdet. Men vi er også bevidste omkring, at det her er et midlertidigt tiltag, som på længere sigt skal erstattes af mere effektive tiltag, når teknologien tillader det”, siger Anders Frost Nygård.

Flere slags initiativer
Udover klimakompenseret fragt har Bestseller påbegyndt en række initiativer indenfor den logistisk, den selv står for og varetager.

Læs også: Logistikvirksomheder mangler konkrete bæredygtighedsværktøjer

I begyndelsen af året offentliggjorde modevirksomheden blandt andet et samarbejde med det danske firma Freja Transport & Logistik, der vil have biodiesel til dets transport.

Derudover indgik Bestseller i 2021 en aftale med Mærsk, der skal sikre, at modevirksomhedens oversøiske transport bliver klimaneutral.

Ifølge Bestseller har aftalen betydet en samlet reduktion på 7.684 ton CO2, og det skal fremadrettet betyde en samlet, årlig reduktion på godt 11.500 ton CO2.

Samlet står transport for otte procent af virksomhedens samlede CO2-udledning.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere