21.04.2020  |  Klima, miljø og energi

Better Energy har gjort store fremskridt i 2019

Indhold fra partner Hvad er dette?

Det danske energiselskab accelererer den grønne omstilling med ny grøn strøm uden statsstøtte og kombinerer det med initiativer inden for biodiversitet.

I 2019 igangsatte Better Energy byggeriet af solcelleparker med en samlet kapacitet på 269 MW og øgede den årlige byggekapacitet markant for de kommende år. Virksomheden øgede samtidig sin udviklingsportefølje til 5 GW med solcelleprojekter i forskellige udviklingsstadier i Danmark og Polen.

Ved udgangen af ​​2019 havde Better Energy indgået kontrakter om levering af 358 MW statsstøttefri solenergikapacitet. De økonomiske resultater var fortsat positive, og i 2019 steg omsætningen til DKK 528 mio. Bruttoresultatet udgør DKK 49 mio., og årets resultat landede på DKK 21 mio.

”Vækst og udvikling i Better Energy er gået betydeligt hurtigere, end vi kunne have forventet, og vi er meget tilfredse med vores resultater i 2019. Modsat tidligere år har vi i 2019 som en del af vores nye strategi valgt at beholde og ikke frasælge størstedelen af vores nye solcelleparker, hvilket har reduceret vores omsætning og resultat på den korte bane. Omvendt opnår vi en langsigtet, kontinuerlig og over tid større omsætning og resultat ved at gå fra salg af solcelleparker til salg af strøm. Det giver os samtidig meget bedre muligheder for at fortsætte produktudviklingen af vores grønne energiløsninger og tilpasse dem optimalt til behovene hos virksomheder og andre store strømforbrugere,” udtaler Rasmus Lildholdt Kjær, adm. direktør i Better Energy.

Ny grøn energi uden statsstøtte

Tidligere er opførelsen af vedvarende energikilder som vindmøller og solcelleparker blevet drevet frem af statsstøtte. Det har været en langsommelig proces og dyrt for staterne og skatteyderne, men afgørende for at kunne finansiere opførelsen af dem. Samtidig har støtten tjent et formål ved at modne de vedvarende energikilder og gøre dem konkurrencedygtige i forhold til fossile brændsler.

Hvis vi skal løse klimakrisen i tide, kræver det, at vi kommer op i en højere hastighed i opførelsen af nye vedvarende energikilder. Derfor er det helt afgørende, at markedskræfterne nu kommer i spil. Samfundsøkonomisk er det også en stor fordel, at nye vedvarende energikilder drives frem af dem, der har brug for strømmen.

”For at drive den grønne omstilling skal vi i sagens natur opføre nye vedvarende energikilder. Kun på den måde kan vi udfase de fossile brændsler og reducere CO2-udledningen. Det er her enormt vigtigt, at vi i dag kan anvende markedskræfterne til at opføre ny vedvarende energi uden brug af statsstøtte,” forklarer Rasmus Lildholdt Kjær og uddyber:

”Det er virksomhederne, der forbruger strøm, der skal tage et aktivt valg om ikke kun at købe grøn strøm fra den eksisterende energiforsyning, men den vigtige nye grønne strøm, der bidrager til opførelsen af nye vedvarende energikilder. På denne måde kan virksomheder gøre en verden til forskel og drive den grønne omstilling.”

Udvikling af vedvarende energi og biodiversitet kan gå hånd i hånd

Der er en akut biodiversitetskrise, som er lige så alvorlig for os og vores klode, som klimakrisen er det. Med et stigende behov for areal til både byer, fødevareproduktion og ressourceindvinding, risikerer vi at gå på kompromis med naturhensynet i processen.

Rasmus Lildholdt Kjær forklarer, hvordan kommercielle og miljømæssige interesser kan kombineres, og hvordan Better Energy kan gøre en forskel:

”Vores solcelleparkers bidrag til at reducere brugen af fossile brændsler er en løsningsmodel, der kræver areal, men vi kan samtidig anvende dette areal til at øge biodiversiteten. Solcelleparken kan bruges til at give naturen ro og tid til at indfinde sig og udvikle sig, hvis parken bliver designet og indrettet med det fokus. På den måde kan vi kombinere CO2-reduktion med øget biodiversitet. Det er en helhedsorienteret løsning, der helt i tråd med FN’s Verdensmål kombinerer hensynet til både klima, natur og mennesker.”

Mere fra Better Energy

Better Energy

https://www.betterenergy.com/

Better Energy er et bæredygtigt energiselskab, der skaber ny grøn energi. Better Energy udvikler, bygger og driver solcelleparker, der forsyner virksomheder, byer og lande med grøn energi. Better Energy er en af Europas hurtigst voksende bæredygtige energiselskaber med en projektportefølje på over 6 GW ny solcellekapacitet. 

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere