Better Energy udgiver ESG-rapport for 2020
Som en af de første virksomheder i verden er Better Energy blevet en Future-Fit Pioneer. Det danske energiselskab offentliggør i dag sin første ESG-rapport med udgangspunkt i future-fitness, som er formidlet af Future-Fit Foundation.
Better Energys første ESG-rapport kaster lys over virksomhedens indsats for at sikre en mere bæredygtig udvikling. Rapporten er opdelt i otte hovedsektioner, der på forskellig vis belyser de otte kerneområder i et Future-Fit Society. Det nye rapporteringsinitiativ præsenterer vigtige fokusområder fra 2020 og de fremskridt, der er opnået.
”Better Energy blev grundlagt med det formål at drive omstillingen til vedvarende energikilder. Vores formål er at gøre godt, accelerere den grønne omstilling og skalere løsninger, der samtidig også har en positiv miljømæssig effekt. Selvfølgelig skal vi reducere de potentielle negative aftryk, vi efterlader, men det er lige så vigtigt at finde ud af, hvordan vi kan gøre flere ting endnu bedre – og hvordan vi kan sætte større positive aftryk. I det arbejde kommer Future-Fit til at blive et vigtigt redskab for os,” forklarer Rasmus Lildholdt Kjær, adm. direktør i Better Energy.
Future-Fit Pioneer
I november 2020 blev Better Energy en såkaldt Future-Fit Pioneer. En virksomhed, der er 'Future-Fit', er en virksomhed, der opfylder sit formål på en måde, der hverken forårsager nogen skade for planeten eller samfundet. Det er med andre ord en virksomhed, som evner at transformere sig selv til at blive miljømæssig regenerativ, socialt retfærdig og økonomisk inkluderende.
Ifølge Future-Fit-metoden er der syv kerneegenskaber i et Future-Fit Society plus en ottende aktiveringsegenskab, der identificerer de socioøkonomiske drivere, man skal stille skarpt på for at komme i mål med kerneegenskaberne. I de kommende år vil Better Energy implementere future-fitness kriterier, indikatorer og oprette målinger for at spore fremskridt hen imod future-fitness.
”Vi forsøger altid at lede med det gode eksempel og det gælder også i forhold til ESG. Vi udvider vores ansvarsområde, så det også omfatter resiliens og regenerering, og så vil vi udforske måder til at tilføje endnu større værdi til vores aktiviteter og vores omgivelser. Solcelleparker kan eksempelvis også bruges til at øge biodiversiteten, genoprette jordens sundhed, forbedre vandkvaliteten og vådlægge lavbundsområder,” siger Rasmus Lildholdt Kjær og fortsætter:
”At skabe systemiske forandringer betyder ikke bare at måle flere ting eller gøre mindre af det, vi gjorde i går. For at opnå en systemisk forandring skal alle vores medarbejdere og partnere fokusere på skalerbare og meningsfulde indsatsområder. Vi kan gøre økosystemer stærkere, skabe områder med lavt kulstofindhold og naturrige rum. Denne rapport viser, hvordan vi arbejder med at indfri de muligheder”.
Læs hele Better Energys ESG-rapport her.