06.01.2017  |  Samfund

Bilgiganter planlægger ladenetværk til elbiler i Europa

En håndfuld af verdens største bilfabrikanter er undervejs med et fælles netværk af højhastighedsladestationer til elbiler på tværs af Europa. I 2020 skal der være tusindvis af ladepunkter.

En lang tur på de europæiske landeveje i en elbil er indtil videre lidt af en udfordring. For mens benzintankene ligger tæt over hele kontinentet, så er der anderledes langt mellem opladerne til det voksende antal elektriske personbiler, der finder vej til Europas bilmarked.

Læs også: Afgifter bremser elbilerne på de danske veje

Det vil en sammenslutning af verdens største bilfabrikanter nu gøre noget ved. BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company og Volkswagen Group, der udover VW også omfatter Audi og Porsche, har således underskrevet et Memorandum of Understanding (MoU) om at skabe ”det mest kraftfulde netværk af ladestationer i Europa”.

Parternes mål er i første omgang hurtigt at etablere 400 ultrahurtige stationer med en ladekapacitet på op til 350 kW, hvilket skal sikre noget kortere ladetider, end hvad man i øjeblikket oplever.

Frem mod 2020 skal ”kunder have adgang til tusindvis” af disse højhastighedsladestationer langs de største europæiske trafikkanaler, hvilket skal gøre det muligt for elbilejere at rejse langt på el uden de store forsinkelser.

Bredt samarbejde uden fortilfælde
Netværket er baseret på den såkaldte Combined Charging System (CCS)-standard, der bruger hardware, som er fuldt kompatibelt med de fleste nuværende og kommende elbiler. Netop det brede samarbejde, både selve MoU’en og den fælles standard repræsenterer, er ifølge parterne ”uden sidestykke”.

”Det fælles projekt er endnu en milepæl, der klart demonstrerer, at konkurrenter er klar til at arbejde sammen for at styrke elektrisk mobilitet,” siger Chairman of the Board of Management hos BMW, Harald Krüger, og bliver bakket op af sin kollega fra Audi, Rupert Stadler, der peger på, at ”samarbejdet skal give e-mobilitetens markedsandel et boost og sætte fart på skiftet til emissionsfri kørsel”.

Læs også: Nyt samarbejde kobler elbiler på elnettet

De fire parter i sammenslutningen opfordrer desuden andre bilfabrikanter til at gå med i projektet og understøtte etableringen af de mange ladepunkter, ligesom man er åben for samarbejde med regionale partnere.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere