20.01.2021 | Klima, miljø og energi
Biodiversitet var hovedtema på klimatopmødet ’One Planet Summit'
Klimatopmødet ’One Planet Summit for Biodiversity’ blev for nyligt afholdt i Frankrig, hvor der i samme forbindelse blev indsamlet omkring 86 milliarder danske kroner til klimaprojektet ’The Great Green Wall Initiative’.
Frankrig var den 11. Januar 2021, sammen med FN og Verdensbanken, vært for klima-topmødet ’One Planet Summit for Biodiversity’. Blandt deltagerne var blandt andet den franske præsident Emmanuel Macron, den britiske premierminister Boris Johnson, den tyske kansler Angela Merkel og De Forenede Nationers generalsekretær Antonio Guterres.
Topmødet giver politiske ledere, repræsentanter fra den private sektor, fonde, NGOer og græsrodsbevægelser mulighed for at mødes og accelerere finansiering af initiativer til fordel for klima, biodiversitet og natur.
Den måde, menneskeheden producerer mad, energi og varer på, ødelægger levestederne for tusinder af vilde dyrearter, forårsager faldende befolkningstal og bidrage til forekomsten af sygdomme som COVID-19, hævder WWF's Living Planet Report 2020.
”Det er åbenbart rigtigt at fokusere på klimaforandringerne. Men vi opnår ikke en reel balance med vores planet, medmindre vi også beskytter naturen,” udtalte den britiske premierminister Boris Johnson under mødet.
Læs også: Klima- og biodiversitetskrisen kan vendes, viser rapport
I forbindelse med mødet blev der indsamlet omkring 86 milliarder danske kroner til klimaprojektet ’The Great Green Wall Initiative’.
’The Great Green Wall Initiative’ er et ambitiøst projekt om at gro træer og dyrke fertilt land i et 8.000 km langt bælte, der strækker sig fra Senegal i det vestlige Afrika til Djibouti i øst.
”Genopbygningen efter pandemien er vores chance for at ændre kurs. Med kløgtig politik og de rette investeringer kan vi tegne en fremtid, der bringer sundhed for all, genopliver økonomier og som opbygger modstandsdygtighed. Nytænkning inden for energi- og transportsektoren kan drive en bæredygtig genopretning sammen med økonomisk og social transformation. Naturbaserede løsninger – så som Afrikas Store Grønne Mur – er særligt lovende,” sagde FN-generalsekretær, António Guterres.
Topmødet blev også brugt af Europa-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, til at bekræfte Kommissionens tilsagn om at fremsætte en ny EU-lov om skovrydning i år for at begrænse "risikoen for, at produkter, der er knyttet til global skovrydning, bringes på det europæiske marked", noget, som WWF længe har været for og kæmper for gennem sin #Together4Forests-kampagne.
WWF hilser topmødets resultater velkommen som et vigtigt globalt momentum for naturen forud for vedtagelsen af en ny global biodiversitetsaftale i Kunming, Kina, og kritiske klimaforhandlinger i Glasgow, Storbritannien, som begge skal finde sted senere på året.
- MTN
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Strategi & ledelse

Virksomheder der sætter videnskabsbaserede mål opnår hurtigere CO2-reduktioner
Selvom de globale udledninger stiger, konkluderer ny rapport, at de virksomheder, der sætter videnskabsbaserede mål arbejder både hurtigere og mere effektivt med at reducere CO2.
Kommunikation

Døde havskildpadder skal sende affald det rigtige sted hen i EU
Cigaretter, tamponer, vådservietter og en række andre produkter skal i fremtiden påføres et nyt mærke, som skal gøre forbrugeren opmærksom på, at produktet indeholder plastik, og at det ikke må smides ud så det ender i naturen.
Klima, miljø og energi

Covid-19 sænkede CO2-udledninger drastisk, men nu er verden på vej tilbage til sin sædvanlige praksis
Coronakrisen udløste et historisk stort fald i CO2-udledninger, men nu viser ny data at en kraftig stigning allerede er på vej tilbage.
Samfund

Nykredit går forrest med at koble ESG-rådgivning, ratings og prisen på penge
Prisen på penge bliver i stadig oftere koblet til bæredygtighed. Nykredit har taget usædvanligt skridt for at komme på kunders gode side.
Klima, miljø og energi

Danske pionerer viser vej til genanvendelse af tekstil
Cirkulær økonomi er et buzzword i tekstilbranchen, og der afsættes enorme ressourcer til nye løsninger, der skal tage hånd om de kæmpe mængder beklædning, der hvert år smides ud.
Klima, miljø og energi

Fragttrafik på el i byerne kan give markante CO2-reduktioner
Ny CONCITO rapport viser, at grøn citylogistik kan bidrage væsentligt til at nedbringe CO2-udledningen fra byernes vare- og lastbiltrafik. Klimazoner, der fremmer elektrificering af køretøjsparken, er det tiltag, der vurderes at have det største potentiale for CO2-reduktion. Men det kræver klare politiske rammer og nye lokale partnerskaber at få omstillingen sat i gang.