20.01.2021  |  Klima, miljø og energi

Biodiversitet var hovedtema på klimatopmødet ’One Planet Summit'

Klimatopmødet ’One Planet Summit for Biodiversity’ blev for nyligt afholdt i Frankrig, hvor der i samme forbindelse blev indsamlet omkring 86 milliarder danske kroner til klimaprojektet ’The Great Green Wall Initiative’.

Frankrig var den 11. Januar 2021, sammen med FN og Verdensbanken, vært for klima-topmødet ’One Planet Summit for Biodiversity’. Blandt deltagerne var blandt andet den franske præsident Emmanuel Macron, den britiske premierminister Boris Johnson, den tyske kansler Angela Merkel og De Forenede Nationers generalsekretær Antonio Guterres.

Topmødet giver politiske ledere, repræsentanter fra den private sektor, fonde, NGOer og græsrodsbevægelser mulighed for at mødes og accelerere finansiering af initiativer til fordel for klima, biodiversitet og natur.

Den måde, menneskeheden producerer mad, energi og varer på, ødelægger levestederne for tusinder af vilde dyrearter, forårsager faldende befolkningstal og bidrage til forekomsten af sygdomme som COVID-19, hævder WWF's Living Planet Report 2020.

”Det er åbenbart rigtigt at fokusere på klimaforandringerne. Men vi opnår ikke en reel balance med vores planet, medmindre vi også beskytter naturen,” udtalte den britiske premierminister Boris Johnson under mødet.

Læs også: Klima- og biodiversitetskrisen kan vendes, viser rapport

I forbindelse med mødet blev der indsamlet omkring 86 milliarder danske kroner til klimaprojektet ’The Great Green Wall Initiative’.

’The Great Green Wall Initiative’ er et ambitiøst projekt om at gro træer og dyrke fertilt land i et 8.000 km langt bælte, der strækker sig fra Senegal i det vestlige Afrika til Djibouti i øst.

”Genopbygningen efter pandemien er vores chance for at ændre kurs. Med kløgtig politik og de rette investeringer kan vi tegne en fremtid, der bringer sundhed for all, genopliver økonomier og som opbygger modstandsdygtighed. Nytænkning inden for energi- og transportsektoren kan drive en bæredygtig genopretning sammen med økonomisk og social transformation. Naturbaserede løsninger – så som Afrikas Store Grønne Mur – er særligt lovende,” sagde FN-generalsekretær, António Guterres.

Topmødet blev også brugt af Europa-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, til at bekræfte Kommissionens tilsagn om at fremsætte en ny EU-lov om skovrydning i år for at begrænse "risikoen for, at produkter, der er knyttet til global skovrydning, bringes på det europæiske marked", noget, som WWF længe har været for og kæmper for gennem sin #Together4Forests-kampagne.

WWF hilser topmødets resultater velkommen som et vigtigt globalt momentum for naturen forud for vedtagelsen af en ny global biodiversitetsaftale i Kunming, Kina, og kritiske klimaforhandlinger i Glasgow, Storbritannien, som begge skal finde sted senere på året.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere