10.05.2022  |  Klima, miljø og energi

Blåkläder offentliggør ny bæredygtighedsrapport

Indhold fra partner Hvad er dette?

EN BÆREDYGTIG POSITION DOKUMENTERES. Den svenske arbejdstøjsproducent, Blåkläder, har siden 1959 arbejdet indgående med miljø, ansvarlig produktion og cirkularitet som en integreret del af udvikling, produktion og transport. Læs mere nedenfor!

En af verdens største producenter af arbejdstøj, svenske Blåkläder, har siden 1959 arbejdet indgående med miljø, ansvarlig produktion og cirkularitet som en integreret del af virksomhedens udvikling, produktion og transport. Det ligger dybt i Blåkläders DNA at indtænke miljøet som en af de vigtigste faktorer i virksomhedens eksistensgrundlag, og ud over - naturligvis – at producere arbejdstøj, der ud over at føles godt også belaster jordkloden mindst muligt.

En ting er at påstå, at man gør noget godt for kloden. Noget andet er at dokumentere det. Derfor har Blåkläder gennem en årrække offentliggjort en omfattende bæredygtighedsrapport, der på en lang række punkter og hudløst ærligt tegner et billede af, hvad Blåkläder har opnået indtil i dag. Det kan du læse meget mere om i den netop offentliggjorte og seneste bæredygtighedsrapport, der findes nederst på siden.

FIRE MILLIONER STYKKER TØJ PÅ REN SOLENERGI

Eksempelvis har fabrikken i Myanmar som den første i landet opnået LEED Platinum-status, der er det højeste niveau i LEED Green Buildings certificering af miljømæssigt bæredygtige konstruktioner. Fabrikken er derudover udstyret med et kæmpe solcelleanlæg, der indtil videre dækker mere end 50 procent af energibehovet. Det betyder, at Blåkläder til dato har produceret mere end fire millioner stykker tøj på ren solenergi. Det sparer hvert år kloden for 2.170 ton CO2 – eller det samme som 380 flyrejser rundt om jordkloden.

HØJEST MULIGE CERTIFICERING

Blåkläder har også fabrikker på Sri Lanka, og her opnåede man i 2020 bæredygtighedscertificeringen STeP by OEKO-TEX®. Det var dengang den første produktion på Sri Lanka, der opnåede den certificering, og fabrikken sikrede sig endda en Niveau 3-certificering, hvilket er det højest mulige på de sociale parametre, som OEKO-TEX® har set på.

Den seneste bæredygtighedsrapport er et øjebliksbillede, der vidner om, hvor langt Blåkläder er kommet på området. Det er et forsøg på at kommunikere ærligt og transparent, og det er vigtigt at understrege, at de mange grønne tiltag kun er et skridt på vejen.

  • "Vi læner os ikke tilbage og fortsætter med at gøre alt, hvad vi kan for at sætte en tyk streg under vores position som verdens mest bæredygtige producent af arbejdstøj," lyder det i en kommentar til bæredygtighedsrapporten fra Blåkläders danske Country Manager, René Christiansen.

For yderligere information, kontakt venligst:

René Christiansen, Country Manager for Blåkläder Workwear ApS
E-mail: rene.christiansen@blaklader.com Tel: +45 2177 0294

Presseservice og billeder: Jacob Lange, Lange PR,
Mail: jacob@langepr.dk Tel: +45 2076 3020
 

BLÅKLÄDER, der blev grundlagt i Sverige i 1959, udvikler, producerer og distribuerer arbejdstøj, handsker og sko til alle faggrupper med høje krav til funktionalitet, kvalitet og design. Virksomheden sælger sine produkter i 75 lande, og det danske hovedkontor ligger i Støvring syd for Aalborg. Blåkläder producerer godt tre millioner stykker arbejdstøj på Sri Lanka og i Myanmar om året og lægger meget stor vægt på bæredygtighed – ikke blot i valget af materialer, men hele vejen rundt i forsyningskæden fra produktion til slutkunde. Med 15 datterselskaber i Europa og USA, agenter i Japan, Schweiz og Island og en årlig omsætning på 150 mio. Euro (2020) er Blåkläder en af verdens førende producenter og det største brand inden for arbejdstøj i Norden. Læs mere på www.blaklader.com

Mere fra BLÅKLÄDER WORKWEAR ApS

BLÅKLÄDER WORKWEAR ApS

https://www.blaklader.dk/da

VARMT VELKOMMEN TIL BLÅKLÄDERS PROFIL HER PÅ PLATFORMEN Værdsætter I kvalitetsarbejdstøj fra fornuftige produktionsprocesser? Ud fra et ufravigeligt værdisæt har vi siden 1959 gjort forretning på markedet for slidstærkt arbejdstøj. Sigtet er at realisere en produktion, der gavner vores forretning og omverden. Naturligvis!…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere