Blockchainsamarbejde skal skabe åbenhed i mineralforsyningskæder

Ford, IBM og Volkswagen er blandt deltagerne i et nyt blockchain-projekt, der har til mål at skabe et åbent industrinetværk, som kan spore og validere sjældne mineraler og andre materialer til produktion af biler og forbrugerelektronik.

Ny forsøg med blockchain skal gøre mineralforsyningskæderne mere gennemsigtige. Foto: IBM.

26.04.2019

CSR.dk

Med en målsætning om at støtte menneskerettigheder og miljøbeskyttelse, samtidig med at gennemsigtigheden i globale mineralforsyningskæder hjælpes på vej, har Ford Motor Company, Huayou Cobalt, IBM, LG Chem og RCS Global planer om at anvende blockchain til at spore og validere mineraler og andre materialer.

Læs også: Blockchain-teknologi i logistikbranchen

Gruppen har derfor startet et pilot-projekt, der skal fokusere på kobolt og undersøge oprettelsen af ​​en åben blockchainplatform for hele industrien, ligesom det skal forsøge at vise, hvordan materialer i forsyningskæden er ansvarligt produceret, handlet og forarbejdet.

Pilotprojekt skal skabe gennemsigtighed
Testforløbet er baseret på et simuleret indkøbsscenarie, hvor kobolt produceret på Huayous industrimine i Den Demokratiske Republik Congo vil blive sporet gennem forsyningskæden – lige fra fra minen, videre til smeltning på LG Chems katode- og batterianlæg i Sydkorea, og derfra til en Ford-fabrik i USA.

Data vil blive samlet gennem turen for at dokumentere koboltproduktionen fra start til slut, og deltagerne i netværket vil blive holdt op mod standarder udviklet af OECD.

”Vi er fortsat engagerede i gennemsigtighed på tværs af vores globale forsyningskæde”, siger Lisa Drake, vicepræsident hos Ford Motor Company og uddyber:

”Ved at samarbejde med andre førende industrier i dette netværk, er vores hensigt at anvende state-of-the-art-teknologi til at sikre, at materialer, der produceres til vores køretøjer, hjælper med at opfylde vores forpligtelse til at beskytte menneskerettigheder og miljø”.

Sporingen af de sjældne mineraler som kobolt skal starte allerede fra udvindingen i minerne. Foto: IBM..

Kobolt er i høj kurs
Kobolt bruges lithium-ion-batterier, der driver en bred vifte af produkter, som for eksempel bærbare computere, mobile enheder og elbiler, og er derfor meget eftertragtet. Efterspørgslen forventes at blive ottedoblet frem mod 2026, ifølge en rapport fra Morgan Stanley.

"Med den stigende efterspørgsel efter kobolt er denne gruppe gået sammen med klare målsætninger om at illustrere, hvordan blockchain kan bruges til at skabe større sikkerhed omkring samfundsansvar i minedriftskæden”, siger Manish Chawla, der er chef for Global Industrial Products Industry i IBM, og tilføjer:

”Det oprindelige arbejde fra disse organisationer vil blive brugt som præcedens, der skal udvides til resten af ​​branchen for at sikre gennemsigtighed omkring mineralerne, der går ind i vores forbrugsvarer”.

Det typiske elbilbatteri kræver op til omkring ni kilo kobolt, og en standard bærbar computer kræver omkring 28 gram af mineralet.

Læs også: Brands bruger blockchain til at promovere bæredygtige produkter

Udover de nævnte virksomheder er også bilproducenten Volkswagen hoppet med på vognen, samtidig med at den tyske gigant har offentliggjort et andet samarbejde på blockchain-fronten.

- SDN

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

14.11.2024CSR.dk

Globale fragtkunder vil skabe grønne shipping-løsninger

13.11.2024NGUVU

Sponseret

Kvindelige kaffebønder øger indtægten takket være danske kaffedrikkere

07.11.2024Etisk Handel Danmark

Sponseret

Indkøbsafdelingen kan udgøre en alvorlig forretningsrisiko

05.11.2024Compass Group Danmark A/S

Sponseret

Compass Group bliver medlem af ONE\THIRD: Sammen om en grønnere værdikæde

04.11.2024Fristads Kansas

Sponseret

Fristads udvider sit bæredygtighedstilbud med REACT

01.11.2024Daka Denmark A/S

Sponseret

Daka ReFood åbner fabrik på Sjælland

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V