24.01.2019  |  Klima, miljø og energi

Bornholm afskaffer affald

Bornholm vil i 2032 overgå 100 procent til genbrug og genanvendelse af affald.

Hvis de ikke allerede er det, så skal borgere, erhvervsliv og turister på Bornholm snart i gang med at sortere affald.

Læs også: Har affald en fremtid?

For om 13 år (i 2032) er det nemlig målet, at alt bornholmsk affald enten skal genbruges eller genanvendes. Det fremgår af visionen ”Bornholm viser vej”.

Heri står også, at det bornholmske affaldsselskab, BOFA, sammen med brugere og affaldsbranchen vil udvikle metoder, der optimerer håndteringen og øger sorteringen af mange nye affaldstyper, så BOFA i 2032 helt kan afskaffe affaldsforbrændingen på Bornholm.

Bornhom oplagt til at udvikle kompetencer
"Vi kan ikke gøre det i dag. Der er en række ting, der skal ske mellem nu og 2032, for at det kan lade sig gøre. Det handler om bedre udsortering, det handler om bedre teknologiske behandlingsformer, og det handler i et vist omfang også om at kommunikere det her til borgerne og give borgerne lyst til at være med til den her sortering", siger direktør ved BOFA Jens Hjul-Nielsen til TV2 Bornholm.

Ifølge BOFA er Bornholm et oplagt sted at udvikle kompetencer inden for grøn omstilling og cirkulær økonomi, da øen har en fuldt udbygget infrastruktur og en befolkning, der svarer omtrent til én procent af den danske befolkning.  Erfaringer og viden kan derfor overføres til lignende projekter andre steder i verden.

Læs også: Det ved vi om Danmark og affaldet

”Bornholm viser vejen” er blevet politisk godkendt af den samlede bornholmske kommunalbestyrelse og kan læses i sin fulde længde her.

- JMA

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere