30.01.2019  |  Klima, miljø og energi

Bornholms virksomheder skal gøres bæredygtige

Bornholmske virksomheder skal være mere bæredygtige, men det skal ske med høj fokus på bundlinjen. Derfor er projektet Bæredygtig Bundlinje Bornholm blevet til.

I sidste uge kunne vi fortælle, at alt affald op Bornholm vil være afskaffet i 2032, men solskinsøens grønne ambitioner slutter slet ikke der.

Med det nystartede projekt Bæredygtig Bundlinje Bornholm, er der nu også hjælp på vej til de bornholmske virksomheder, så de kan reducere deres CO2-udslip.

Læs også: Frederikshavn: 150 virksomheder arbejder på det bæredygtige marked

Det skriver TV2 Bornholm.

”Der er to ting i det. Den ene ting er, at kommunen har en bæredygtighedsplan ('Bright Green Island'. red.). Og for vores vedkommende i Business Center, så er vi jo altid interesseret i at hjælpe virksomhederne, så de kan tjene flere penge”, siger John Noer, seniorkonsulent i Business Center Bornholm, der er en af flere partnere, der er med i projektet.

Der er to måder, virksomhederne kan involvere sig. Den mest omfattende er som individuel deltager. Her lægger virksomheden selv mindst 100 arbejdstimer i projektet, til gengæld kan de få hjælp til CO2-reducerende tiltag for 70.000 kroner. Ved den anden model lægger firmaet 25 arbejdstimer i det.

Hjælp til bæredygtig profil
Formålet er dels at reducere Bornholms CO2-udslip, men også at hjælpe virksomhederne på vej til at kunne profilere sig som bæredygtige virksomheder, og for nogles vedkommende at spare penge på energiforbruget.

Der har allerede været to energikonsulenter på besøg hos fem af de femten deltagende virksomheder for at rådgive dem om, hvordan de kan reducere deres udslip.

”Det er forskellige fra virksomhed til virksomhed, hvor meget de kan spare på energiforbruget. Nogle kan spare 30-40 procent, men så skal man kigge på, hvad der kan betale sig. Men generelt vil jeg sige, de fleste virksomheder på Bornholm kan spare 10-20 procent, hvis man vil tjene pengene hjem på er par år”, lyder det fra Peter Maagøe Petersen, der er rådgiver og partner i energi, klima og bæredygtigheds rådgivningsfirmaet, ViegandMaagøe til TV2 Bornholm.

Læs også: Carlsberg CEO: Fremtidens virksomheder skal være bæredygtige

Bæredygtig Bundlinje Bornholm er finansieret af Bornholms Vækstforum og EU’s Regionalfond med 16 millioner kroner.

- JMA

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere