23.01.2019  |  Klima, miljø og energi

Frederikshavn: 150 virksomheder arbejder på det bæredygtige marked

I Frederikshavn Kommune arbejder mere end 150 virksomheder med at producere grønne varer eller tjenester. "Vi er meget tilfredse, men på sigt skal endnu flere virksomheder indstille sig på, at det er den vej, de skal gå", lyder det.

Frederikshavn Kommune har over 150 virksomheder, der arbejder inden for grøn produktion, viser en undersøgelse fra Energibyen.

Læs også: Sejlturen over Kattegat bliver på batterier

”På sigt skal endnu flere virksomheder i Frederikshavn Kommune indstille sig på, at det er den vej, de skal gå. Men vi er meget tilfredse med, at 150 allerede har vist rettidig omhu og fundet frem til eller arbejder med at finde den niche, der er til dem i den grønne omstilling”, siger Poul Rask Nielsen, der er projektchef i Energibyen.

Det er meget forskelligt, hvad virksomhederne på listen arbejder med, men fælles for dem er dog, at de beskæftiger sig med at forbedre produktionen, så der spares f.eks. energi- og vandressourcer.

”Det kan være afgørende for de fremtidige muligheder på eksportmarkedet, at man som virksomhed øger sit fokus på den grønne omstilling. Det er det, som bliver efterspurgt, og det er der fremtidens gevinster ligger både for væksten i virksomheden, i kommunen og for det overordnede mål at skære ned i CO2-udledningen”, siger Poul Rask Nielsen.

Blandt virksomhederne på listen er Victor DST, der blandt andet producerer varmepumper til fjernvarme og markedsfører sig netop på de grønne tiltag

”Man kan selvfølgelig bruge det i sin markedsføring, at man er med i grønne projekter, og at man gør en forskel for miljøet. Man kan også få flere kunder af det. Vi kan selvfølgelig ikke måle det, men vi får flere henvendelser, og det tror vi, er fordi, vi har den grønne synlighed”, udtaler CEO i Victor DST, Ole Nygaard.

Læs også: Danske ingredienser skal gøre verden mere bæredygtig

Listen med de 150 virksomheder bliver fremover til grøn synlighed for hele Frederikshavn Kommune. Energibyen bruger den grønne virksomhedsliste til at skabe samarbejder og netværk. Derudover bliver den brugt, hver gang Energibyen Frederikshavn deltager i det internationale netværk State of Green, der drives af Energistyrelsen, Udenrigsministeriet, Klima- og Energiministeriet samt Dansk Energi.

- SDN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere