07.09.2018  |  Strategi & ledelse

Carlsberg CEO: Fremtidens virksomheder skal være bæredygtige

Cees’t Hart, der er administrerende direktør i Carlsberg, mener at topchefer skal på banen i klimadebatten og lede gennem det gode eksempel.

Administrerende direktør i Carsberg Cees't Hart er fortaler for, at topchefer skal være synlige i debatten om bæredygtighed, skriver finans.dk. Det er blevet vigtigt for folk, at arbejde for en virksomhed der har et formål, mener han.

”Min virksomheds formål er selve grunden til, at jeg går på arbejde. Helt ærligt har jeg ikke lyst til at stå op hver morgen og tænke, at nu skal jeg arbejde for, at en investor kan få sin tredje Ferrari. Der er meget mere i livet end det,” siger Cees't Hart til finans.dk.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Gode fremskridt for Carlsbergs bæredygtighedsmål

Derfor har hollænderen, med tre år som øverste chef for Carlsberg i rygsækken, arbejdet på at formulere strategien for Carlsbergs fremtid. På den ene side handler strategien om finansielle mål og et nyt investeringsprogram, og på den anden side om at gøre bryggeriet grønnere og mere bæredygtigt.

”Jeg har først og fremmest ansvaret for denne virksomhed. Og hvis jeg ikke går op i, hvor meget affald og spild vi producerer, hvorfor skulle andre så? Jeg har muligheden for at sætte bæredygtighed på en agenda. Gøre det til et formål for Carlsberg og få folk bag den agenda. Det er et privilegium at være CEO i en virksomhed, netop fordi du kan have stor indflydelse,” udtalte Cees't Hart til finans.dk.

Studier: mere fokus på bæredygtighed
Carlsberg direktøren er ikke alene om at tænke på en grøn fremtid for virksomhederne. Andreas Rasche, der er professor på CBS, mener, at nye studier påpeger en stigende tendens:

»Vil du tiltrække dem, er det ikke længere nok at kaste penge efter dem. Der er flere studier, der viser, at unge studerende vil godtage en moderat nedgang i løn for et job, de mener, giver mere mening,” siger han til finans.dk.

Nemmere for en CEO end en politiker
Det ligger i CEO jobbet at have en aktivistisk hat på, mener Cees't Hart og udtrykker, at han har nemmere ved at gøre noget end politikerne:

Læs også: Carlsberg går i luften med ny beboelig og bæredygtig pub midt i vildmarken

”Det er nemmere for en CEO at skabe forandring end for politikere. Du ved, hvordan politik fungerer. Det er sværere for politikere at gøre en forskel,” sagde han til finans.dk.

Cees't Hart vil blive skuffet, hvis ikke virksomheder i fremtiden fokuserer på bæredygtighed. For så vil de både klare sig ringere som virksomhed og miste god arbejdskraft, lyder det fra ham.

- SN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere