20.08.2018  |  Klima, miljø og energi

Carlsberg går i luften med ny beboelig og bæredygtig pub midt i vildmarken

Carlsberg lancerer verdens første ’Carlsberg Cabin’, der er en beboelig pub beliggende midt i det smukke og gemte naturområde Kudhva i sydengelske Cornwall. Her får besøgende adgang til egen pub, hvor den kolde øl bliver leveret via vedvarende energikilder.

En hytte, der samtidig fungerer som en pub, lokaliseret i vildmarken og langt væk fra storbyen, hvor du og seks andre venner kan nyde en kold Carlsberg, der bliver leveret via kraften fra et vandfald.

Læs også: Carlsberg lancerer øl brygget på overskudsbrød

Det er, hvad Carlsberg Export nu tilbyder med sin såkaldte Carlsberg Cabin, der for nylig er blevet opført i Cornwall i det sydvestlige England. Ideen er ligeledes at give gæsterne en indsigt i den danske levevej.

"Vi ønskede at bygge en off-grid pub, som gjorde det muligt for folk i Storbritannien at leve ’The Danish Way’ og undslippe hverdagens travlhed. Vi er meget stolte af at kunne starte verdens første pub med strøm fra et vandfald. Carlsberg Cabin var en del af et projekt, Build the Danish Way, der har til formål at bringe en del af den danske livsstil til Storbritannien”, siger  Vice President Marketing for Carlsberg UK, Liam Newton.

Hytten er opført ved hjælp af hydro- og solenergiteknologi og bygget udelukkende af bæredygtige materialer i samarbejde med den prisvidende arkitekt Ben Huggins, der også har stået for designet af de andre hytter i campingområdet ved navn Kudhva.

Carlsberg-hytten er bygget i stil med de andre hytter på stedet, der karakteriseres ved at være trebenede, asymmetriske og af træ. Her drager mange englændere hen for at undslippe hverdagen i de fredfyldte omgivelser. Og nu har de også mulighed for at leje deres egen Carlsberg-hytte, der kan huse op til seks personer og kan bookes via AirBnB.

"Inspirationen til Carlsberg Cabins design er en nytænkning af de ikoniske lokale engine houses, du ser i Poldark. De oprindelige maskinhuse blev bygget af sten og her blev der pumpet vand op fra tinminerne. Nu har vi oversat dette ikoniske design til en letvægtsrammestruktur, men denne gang bliver der pumpet øl”, fortæller Ben Huggins fra New British Design.

Læs også: Gode fremskridt for Carlsbergs bæredygtighedsmål

Under selve bygningen af hytten udvalgte Carlsberg seks fremmede fra forskellige steder i Storbritannien, der over syv dage fik en unik indsigt i byggeriet og opbyggede relationer på kryds og tværs. På sigt håber Carlsberg, at hytten kan være med at at danne flere bånd mellem de mennesker, der deler oplevelsen i hytten.

- EST
 

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere