13.02.2018  |  Samfund

Gode fremskridt for Carlsbergs bæredygtighedsmål

Carlsbergs nye bæredygtighedsrapport fortæller om udvikling i den rigtige retning i forhold til bryggeriets forskellige mål. En 16 procents reduktion i CO2 og seks procent mindre vandforbrug er blandt højdepunkterne.

I sin første bæredygtighedsrapport siden lanceringen af Together Towards ZERO-programmet i juni sidste år gør Carlsberg status over fremskridtene i forhold til de fire områder, hvor den danske bryggerigigant har sat sig håndgribelige målsætninger.

Læs også: Vi skal levere på vores strategi, nå forbrugerne og samarbejde med forskning og videnskab

Carlsberg Group’s 2017 Sustainability Report viser med selskabets egne ord ”gode fremskridt” i forhold til den udstukne kurs i TTZ-strategien. Her fremhæver man en reduktion i CO2-udslippet på 16 procent (sammenlignet med 2015), et vandforbrug, der er mindsket med seks procent (igen siden 2015) og elimineringen af kul som energikilde på ni kinesiske bryggerier som nogle af højdepunkterne.

Sammenlagt kører koncernen nu på 46 procent vedvarende energi – nogle steder er man endda helt CO2-neutral – og generelt fortæller rapporten om et sænket ressourceforbrug, mindre affald, færre uheld (et fald på over 40 procent af 2016 til 2017), flere initiativer i retning af ansvarligt alkoholforbrug og et stærkt consumer outreach, hvor man ifølge rapporten er nået ud til over 70 mio. forbrugere.

På andre områder er dog plads til forbedringer. I Carlsbergs Circular Community lød ambitionen eksempelvis på 17 partnere ved udgangen af 2017, men her har man ’kun’ fået 10 ombord. På ledelsesplan har man en ambition om at få flere kvinder ind på både top- og mellemniveau, men fordelingen på godt tre fjerdedele mænd på de øverste pladser har stort set ikke ændret siden 2014. Endelig er arbejdet med årligt at uddanne alle ansatte på højrisikomarkeder i anti-korruptionstiltag blevet forsinket.

Læs også: Partnerskaber skal hjælpe Carlsberg på vej mod nul

Alt i alt er der dog tilfredshed med udviklingen set fra CEO Cees 't Harts stol.

”2017 var et vigtigt år for Carlsberg Group med lanceringen at vores nye bæredygtighedsprogram og vores mest ambitiøse målsætninger til dato. Jeg er personligt meget stolt af de skridt, vi har taget for at adressere nogle af udfordringerne relateret til klimaforandringer og vandmangel. Og i den proces forbedrer vi samtidig effektiviteten og opbygger modstandsdygtighed i vores forsyningskæde”, siger han i en pressemeddelelse.

Læs og se mere om Carlsbergs bæredygtighedsarbejde her.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere