13.02.2018 | Samfund
Gode fremskridt for Carlsbergs bæredygtighedsmål
Carlsbergs nye bæredygtighedsrapport fortæller om udvikling i den rigtige retning i forhold til bryggeriets forskellige mål. En 16 procents reduktion i CO2 og seks procent mindre vandforbrug er blandt højdepunkterne.
Fra hovedkvarteret på Valby bakke Carlsberg ganske godt tilfredse med fremgangen for selskabets bæredygtighedsmål. Foto: Carlsberg Group
I sin første bæredygtighedsrapport siden lanceringen af Together Towards ZERO-programmet i juni sidste år gør Carlsberg status over fremskridtene i forhold til de fire områder, hvor den danske bryggerigigant har sat sig håndgribelige målsætninger.
Læs også: Vi skal levere på vores strategi, nå forbrugerne og samarbejde med forskning og videnskab
Carlsberg Group’s 2017 Sustainability Report viser med selskabets egne ord ”gode fremskridt” i forhold til den udstukne kurs i TTZ-strategien. Her fremhæver man en reduktion i CO2-udslippet på 16 procent (sammenlignet med 2015), et vandforbrug, der er mindsket med seks procent (igen siden 2015) og elimineringen af kul som energikilde på ni kinesiske bryggerier som nogle af højdepunkterne.
Sammenlagt kører koncernen nu på 46 procent vedvarende energi – nogle steder er man endda helt CO2-neutral – og generelt fortæller rapporten om et sænket ressourceforbrug, mindre affald, færre uheld (et fald på over 40 procent af 2016 til 2017), flere initiativer i retning af ansvarligt alkoholforbrug og et stærkt consumer outreach, hvor man ifølge rapporten er nået ud til over 70 mio. forbrugere.
På andre områder er dog plads til forbedringer. I Carlsbergs Circular Community lød ambitionen eksempelvis på 17 partnere ved udgangen af 2017, men her har man ’kun’ fået 10 ombord. På ledelsesplan har man en ambition om at få flere kvinder ind på både top- og mellemniveau, men fordelingen på godt tre fjerdedele mænd på de øverste pladser har stort set ikke ændret siden 2014. Endelig er arbejdet med årligt at uddanne alle ansatte på højrisikomarkeder i anti-korruptionstiltag blevet forsinket.
Læs også: Partnerskaber skal hjælpe Carlsberg på vej mod nul
Alt i alt er der dog tilfredshed med udviklingen set fra CEO Cees 't Harts stol.
”2017 var et vigtigt år for Carlsberg Group med lanceringen at vores nye bæredygtighedsprogram og vores mest ambitiøse målsætninger til dato. Jeg er personligt meget stolt af de skridt, vi har taget for at adressere nogle af udfordringerne relateret til klimaforandringer og vandmangel. Og i den proces forbedrer vi samtidig effektiviteten og opbygger modstandsdygtighed i vores forsyningskæde”, siger han i en pressemeddelelse.
Læs og se mere om Carlsbergs bæredygtighedsarbejde her.
-AK
Klima, miljø og energi

Danfoss: Strategisk fejl ikke at fokusere på energieffektivitet
Hvis vi ved præcis, hvordan man reducerer sit energiforbrug, hvorfor gør vi så ikke mere af det? Det undrer man sig over i Danfoss.
Kommunikation

Rapport: Fødevarevirksomheder greenwasher ved at markedsføre produkter som dyrket i ’regenerativt landbrug’
Ifølge økologiorganisation bruger en række fødevaregiganter såkaldt regenerativt landbrug til at oversælge produkter, der ofte er dyrket konventionelt.
Klima, miljø og energi

Vi producerer affald som stort set ingen andre – men nu skal der samles op
Danmark og danskere er med helt i top på mange lister, og som regel for det gode. Men ikke altid, for vi er også med helt fremme over dem, som producerer mest affald og har det største ressourcetræk på kloden.
Klima, miljø og energi

PensionDanmark er branchens firstmover i arbejdet med biodiversitet
Pensionsbranchens første rapport om biodiversitet er ude som et første forsøg på at måle impact i konkrete projekter. Finanssektorens Indsats for biodiversitet er dog kun lige begyndt. .
Klima, miljø og energi

Green Power Denmark: Få kommuner giver plads til solceller og vindmøller
Hovedparten af alle nye vindmøller og solceller er blevet stillet op i fem kommuner. Det er et problem, mener Green Power Denmark.
Klima, miljø og energi

Førende ekspert i biodiversitet kræver handling: ”Virksomhederne har nøglen”
Der er kraftigt behov for genanvendelse og cirkularitet i vores brug af jordens ressourcer. Det er ikke er nice to have, men need to have, mener Katherine Richardson, professor på Københavns Universitet.