02.04.2019  |  Klima, miljø og energi

Brødrene Dahl udfaser plastikposer i butikkerne

VVS-grossisten Brødrene Dahl fjerner alle indkøbsposer i plastik i hele butikskæden. Det er det første skridt i en grøn strategi, som virksomheden ruller ud i de kommende år.

Inden årets udgang er alle Brødrene Dahls 53 butikker renset for indkøbsposer i plastik. De godt 400.000 plastikposer, der hvert år forlader butikkerne i hænderne på VVS-installatørerne, sendes på pension og erstattes af mere bæredygtige alternativer.

Læs også: Nettos nye affaldssække laves af genanvendt emballage

I stedet for plastikposer kan kunderne vælge at købe genbrugsposer eller spande, som kan anvendes igen og igen. Man kan også vælge et gratis grønt alternativ. De papkasser, Brødrene Dahl modtager varer i, stilles nemlig frem til genbrug i butikkerne.

Flere initiativer på vej
Overalt i erhvervslivet er der et stort fokus på klimaet, og Brødrenes Dahls udfasning af plasticposer er kun første skridt i kædens bæredygtighedsstrategi:

”Helt konkret går vi i gang med at udskifte belysningen i butikkerne og erstatte med LED. Det drejer sig om over tusinde enheder, som vil batte godt på det grønne regnskab”, siger marketing- & retaildirektør i Brødrene Dahl, Bo Velling-Theisen.

Det er nu VVS-branchen og grossisterne skal rykke på bæredygtighed, ifølge Bo Velling-Theisen.

Flere og flere kunder vil begynde at efterspørge leverandører, som kan bevise, at de kan levere bæredygtige løsninger, forklarer han. Blandt andet har Københavns Kommune meldt ud, at de kun vil handle med leverandører, som kan levere med el-lastbil.

Det offentlige kræver mere
Den offentlige sektor bliver bannerfører på den grønne efterspørgsel, mener Bo Velling-Theisen og påpeger, at det allerede kan ses nu:

”Selvom den offentlige sektor ikke udgør en bærende del af vores forretning, så har vi masser af kunder, som er leverandører til offentlige byggeprojekter. Når de bliver bedt om at bruge bæredygtige produkter og løsninger, skal vi som grossist være klar ved skranken”.

Han mener ikke, at branchen mærker presset endnu, men forventer, at det vil komme inden for de næste par år.

Læs også: Føtex erstatter 87 tons plastik med alternativer

Brødrene Dahl har tidligere åbnet klimacentre og kæden markedsfører sig på initiativer som KvikLevering og SmartLogistik, der taler ind i den klimavenlige dagsorden, da de er med til at reducere kørselsbehovet og dermed nedbringer CO2-udslippet på landevejene, ifølge Brødrene Dahl selv.

- SDN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere