26.03.2020  |  Klima, miljø og energi

Brambles kåret som den mest bæredygtige virksomhed i verden

Indhold fra partner Hvad er dette?

Det amerikanske magasin Barron’s, som ejes af Dow Jones, ser forsyningskæde-eksperten Brambles som førende på verdensplan, når det kommer til bæredygtighed.

Logistik-og forsyningskædevirksomheden Brambles, der opererer i mere end 60 lande, primært under navnet CHEP, har modtaget den højeste score på magasinet Barron’s bæredygtighedsrangliste. Barron's er et amerikansk magasin udgivet af Dow Jones & Company, en afdeling af News Corp og en søsterpublikation til Wall Street Journal.

Brambles’ cirkulære forretningsmodel er baseret på deling og genbrug af verdens største pulje af genanvendelige paller og containere. Det gør det muligt for Brambles at betjene sine kunder og samtidigt minimere miljøpåvirkningen og forbedre effektiviteten og sikkerheden i forsyningskæder over hele verden. Brambles’ platforme betjener primært kunder, der arbejder med friske produkter, drikkevarer, detailhandel og generel produktion. Som en del af forretningsmodellen hjælper Brambles også sine kunder med at reducere affald og emissioner fra deres egne produktionsprocesser.

Graham Chipchase, administrerende direktør i Brambles, siger:

”Vi er meget stolte over at blive anerkendt af Barron’s. Bæredygtighed er kernen i vores forretning, og vi kan mærke, at disse spørgsmål også er vigtigere for vores kunder i dag end nogensinde før. Vi mener, at forretningslivet har en nøglerolle i udformningen af​ en bæredygtig fremtid, og vi ser frem til at præsentere vores bæredygtighedsvision for 2025 senere på året.”

Årlig rangliste over verdens og USA’s 100 mest bæredygtige aktier

I en verden, hvor investorer i stigende grad ønsker at investere i CO2-neutrale løsninger, kan en virksomheds bæredygtighedsoplysninger påvirke dens konkurrenceevne. Barron’s samarbejder med Calvert Research and Management om at lave den årlige rangliste af 20 "internationale" aktier. I gennemsnit steg værdien af aktierne i disse top 20-virksomheder med 23,6 procent i 2019. Parallelt kører Barron’s en årlig rangliste over ”Amerikas 100 mest bæredygtige virksomheder" ved hjælp af den samme metode. Brambles’ score på listen over ikke-amerikanske, internationale selskaber var højere end nogen af de 100 amerikanske virksomheder, hvilket gør selskabet til den mest bæredygtige virksomhed på verdensplan.

Barron’s metodologi

Listen over de 20 bedste virksomheder er baseret på en analyse fortaget blandt de 1.000 største børsnoterede virksomheder målt på markedsværdi. Analysen ser blandt andet på, hvordan virksomhederne klarer sig med hensyn til deres aktionærer, ansatte, kunder, samfundet og kloden. Det resulterer i over 230 miljømæssige, sociale og styringsmæssige performance-indikatorer (ESG), der stammer fra seks primære ESG-dataleverandører (CDP, ISS, MSCI, Sustainalytics, Thomson Reuters Asset4 og TruValue), og som suppleres med andre datakilder, hvor det er relevant.   

Flere oplysninger om Calverts metode findes her.

Sådan skaber Brambles bæredygtige forsyningskæder

Ved hjælp af såkaldte livscyklus-undersøgelser, der sammenligner genanvendelige platformløsninger med engangsalternativer, kan Brambles udregne de miljømæssige fordele, de leverer gennem deres kunders forsyningskæder. I 2019 hjalp de deres kunder med at spare 2 millioner ton CO2, 1,3 millioner affald og 2.600.000 kubikmeter vand.

Tilmed er 99,7 procent af det træ, Brambles bruger, fra certificerede kilder. 60 procent af al den elektricitet, de bruger, stammer fra vedvarende energikilder, og Brambles søger også aktivt at bidrage til et sundt socialt klima på arbejdspladsen. Virksomheden har også samarbejdet med Ellen MacArthur Foundation og andre store organisationer omkring Circulytics, et nyt digitalt værktøj, der kan lave en nøjagtig måling af en virksomheds cirkularitet og dermed understøtte virksomheders overgang til cirkulær økonomi, uanset virksomhedens størrelse, kompleksitet og industri.

Flere oplysninger om Brambles’ bæredygtighedsvision, målene for 2020 og bæredygtighedsrapporten for 2019 får her.

Mere fra CHEP Denmark

CHEP Denmark

www.chep.com

CHEP er global markedsleder inden for bæredygtige palleløsninger. Vi servicerer produktions- og detailbranchen i mere end 60 lande og ejer mere end 300 millioner paller. Vi arbejder målrettet på at forbedre vores bæredygtighed, både når det kommer til miljø og mennesker. Vi arbejder med en cirkulær forretningsmodel, som vi kalder pal…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere