03.01.2023  |  Klima, miljø og energi

Britisk klimaaktivistgruppe dropper forstyrrende protester i 2023

I 2023 er det slut med Extinction Rebellions forstyrrende protester i Storbritannien. En taktikændring, der dog ikke kommer til at gøre sig gældende i Danmark. Her planlægger man et ”forårsoprør,” fortæller talsperson for gruppens danske afdeling.

”We quit.” Sådan lyder overskriften og hovedbudskabet i en pressemeddelelse fra den britiske afdeling af den aktivistiske klimagruppe Extinction Rebellion. I 2023 vil bevægelsen nemlig stoppe med at organisere protester, der skal forstyrre offentligheden.

På Twitter varsler klimaaktivistgruppen en demonstration, der skal samle 100.000 mennesker foran det britiske parlament i London den 21. april i år.

Udmeldingen kommer imidlertid ikke til at få de danske medlemmer til at skifte taktik herhjemme.

Det skriver Berlingske.

I pressemeddelelsen skriver den britiske afdeling, at man anerkender den effekt, som forstyrrende protester har for at skabe opmærksomhed om klimakrisen.

Læs også: Ekspert kalder video af Mejeriforeningen for vildledende

Men de mange vej-, tog, og lufthavnsblokader, som klimabevægelsens medlemmer er kendt for at organisere, ser nu ud til at høre fortiden til.

”Dette år prioriterer vi deltagelse og relationer over vejblokader. Vi står sammen og bliver umulige at ignorere,” lyder det blandt andet.

Ifølge Signe Vad, talsperson for Extinction Rebellion i Danmark, vil taktikændringen dog ikke gøre sig gældende i Danmark. Her planlægger man et nyt ”forårsoprør.”

Hvordan det konkret kommer til at udforme sig, uddyber hun ikke.

Læs også: Rapport: Danske Bank ligger i bunden indenfor klima og biodiversitet

Hun mener desuden ikke, at den britiske klimabevægelses udmelding udelukkende er udtryk for en forfejlet taktik.

”Jeg synes tværtimod, at det vil være udtryk for et succesfuldt næste skridt, hvis de kan mobilisere 100.000 mennesker i Storbritannien. De skriver jo heller ikke, at de ikke vil lave andre aktioner. De har en strategi, og vi har en strategi. Vi kommer til at lave vores forårsoprør ud fra, hvad der efter vores vurdering kan få politikerne til at lytte,” siger hun til Berlingske og henviser til, at den britiske afdeling planlægger at samle 100.000 mennesker til en demonstration foran Storbritanniens parlament den 21. april i år.

Ved et spørgsmål om, hvorvidt forårsoprøret er lig med flere ulydige aktioner i fremtiden, fortæller Signe Vad, at hvis de danske politikere erklærer undtagelsestilstand for klimaet og biodiversiteten, vil gruppen ikke have anledning til at organisere flere forstyrrende protester.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere